Uutisen päiväys

16.11.2013← Takaisin

Similä paras suomalainen Oloksen kympillä

Miehillä oli lauantaina vuorossa 10 kilometrin perinteisen kisa. Suomalaishiihtäjistä nopein päivän ladulla oli kuudenneksi hiihtänyt Tero Similä, joka jäi kisan voittaneesta Kazakstanin Alexey Poltoraninista 31 sekuntia.

 

Suomalaisten keskinäinen taistelu Oloksen laduilla oli kovaa. Kuudenneksi hiihtäneen Tero Similän jälkeen seitsemänneksi hiihti Lari Lehtonen ja kahdeksanneksi Sami Jauhojärvi. - Olen joutunut keskittymään tähän kilpailuun, kun nämä on kauden ainoita kisoja, mistä voi yrittää nousta maajoukkueringin ulkopuolelta mukaan kisoihin. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin onnistua, jos haluaa päästä porukkaan mukaan. Tilanne on tämä ja se pitää tiedostaa, Similä kertoo. Omaan hiihtoonsa ja suomalaismiesten keskinäiseen järjestykseen Similä on luonnollisestikin tyytyväinen. Omaa lähtöpaikkaa kärkijoukoissa mies pitää niin ikään hyvänä. - Sami (Jauhojärvi) lähti koko kisan ensimmäisenä ja minä kuulin väliaikoja Samiin. Oli hyvä, että oli jotain mihin verrata. Tämä oli minulle kauden ensimmäinen startti, eikä ole puoleen vuoteen ollut numerolappu rinnassa, niin on vauhdinjaon suhteen vähän hakemista, ettei vaan innostu liikaa siinä alussa. Oli kyllä hyvä, että kuulin väliaikoja, Similä kertaa kisaa.

Seitsemänneksi hiihtänyt Lehtonen oli hiihtoonsa tyytyväinen, vaikka alussa hiihto hieman tukkoiselta tuntuikin. - Itselle oli jopa pieni yllätys, että meni noin hyvin, kun on ollut pieniä vaikeuksia. Tai kun oli pientä flunssaa Val Senalesin leirillä, mutta nyt on ollut hyvä treenata ja olen saanut hyviä harjoituksia, mikä näkyi tänään ladullakin. Tuosta on hyvä jatkaa ja hyvä lähteä parantamaan. Ensimmäinen kierros oli kyllä vaikeaa ja lihakset olivat tukkoiset, mutta sitten rupesi aukeamaan, Lehtonen kertoo. Ladulle starttasi yli kaksi sataa miestä, mutta Lehtosen mukaan olosuhteet ja maastot kestivät sen hyvin. - Hyvin mahduttiin hiihtämään, vaikka oli porukkaa ladulla. Ja latu kesti hyvin, tykkilumi on sen verran kovaa, että oli olosuhteet kunnossa, Lehtonen kiittää.

 

FIS Tykkikisat miesten 10km (vahvistamaton tulos) 1. Alexey Poltoranin           KAZ             24.33,7 2. Lukas Bauer                   CZE              +6,8 3. Hannes Dotzler               GER              +24,2 4. Ales Razym                    CZE              +24,4 5. Tim Tscharnke                GER              +26,5 6. Tero Similä                     FIN               +31,0 7. Lari Lehtonen                 FIN               +32,5 8. Sami Jauhojärvi              FIN               +34,1

Viralliset tulokset päivitetään järjestäjien sivuille: http://www.skimuonio.fi/fi/results_fi.php