Uutisen päiväys

28.12.2008← Takaisin

Semmeringin suurpujottelussa ei juhlittu suomalaisia

    Naisten alppihiihdon maailmancupia jatkettiin Itävallan Semmeringissä joulutauon jälkeen suurpujottelulla. Suomen naiset eivät onnistuneet päivän kilpailussa, kun Tanja Poutiainen laski päin porttia toisella kierroksella.

    Poutiainen laski toisen laskun puolivälissä päin porttia ja meinasi laskea ulos radalta, mutta hän sai koottua laskunsa ja pääsi maaliin asti. Ensimmäisessä väliajassa Poutiainen oli vielä hyvässä vauhdissa. Ensimmäisellä kierroksella Poutiainen piti neljänneksi nopeinta vauhtia, mutta toisen kierroksen virhe pudotti hänet lopputuloksissa 14. sijalle. Päivän tuloksesta huolimatta Poutiainen säilyttää suurpujottelucupin johtajan punaisen liivin.

    ”Eka lasku tuntui hyvältä ja helpolta. Olin hyvissä astelmissa toiselle kierrokselle, mutta sitten laskussa sattui paha virhe. Tulin vähän huonosti siihen kummulle ja siitä porttia päin. Aina pitää kuitenkin vetää maaliin asti, täysillä loppuun asti, vaikka tiesin virheen jälkeen, että sijoituksia meni. Tärkeitä pisteitä kuitenkin tuli ja ne voi olla ratkaisevia loppuvuodesta”, Tanja Poutiainen totesi.

    Muut suomalaiset eivät päässeet tänään toiselle kierrokselle. Sanni Leinonen oli lopputuloksissa 53 ja Tii-Maria Romar ajoi ulos ensimmäisellä kierroksella.

    Päivän voittajana Itävallassa juhlittiin isäntämaan Kathrin Zetteliä. Toiselle sijalle laski Italian Manuela Mölgg. Kolmannella palkintokorokkeelle nousi Sveitsin Lara Gut, jonka toinen lasku oli päivän nopein. Gut oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 15, joten hänen hyvä vireensä jatkui myös suurpujottelussa.

    Semmeringissä kilpailut jatkuvat maanantaina pujottelun iltakilpailulla. Tanja Poutiainen on pujottelucupissa viidennellä sijalla, joten maanantain kilpailussa on paljon jännitettävää. Kilpailua voi seurata suorana MTV3 MAXilta ja Eurosportilta kello 16.15 alkaen.