9.3.2008← Takaisin

Schlierenzauer voitti Holmenkollenilla ja vei Nordic Tournamentin kokonaisvoiton

Nordic Tournamentin finaali hypättiin sunnuntaina Oslon Holmenkollenin HS 128-mäessä.

Itävallan Gregor Schlierenzauer voitti kilpailun ja vei samalla Nordic Tournamentin kokonaisvoiton. Schlierenzauerin hypyn kantoivat 125 ja 123,5 metriä.

Suomen Jannet, Happonen ja Ahonen, eivät onnistuneet kilpailun ensimmäisellä kierroksella parhaalla mahdollisella tavalla, ja olivat ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoilla 17. Ja 22. – Molemmat nostivat sijoitustaan toisella kierroksella. Happonen leiskautti kilpailun pisimmän hypyn 125,5 metriä ja nousi lopulta kilpailussa sijalle 5. ja sijoittui Nordic Tournamentin kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Ahonen puolestaan hyppäsi toisella kierroksella 118 metriä ja oli kilpailun 14. ja pohjoismaisen tournamentin kokonaiskilpailun neljäs. Veljekset Jussi ja Matti Hautamäki sijoittuivat kilpailussa peräkkäisille sijoille 28. ja 29.

Suomen joukkueen valmentaja Janne Väätäinen kehui Nordic Tournamentin olleen tänä vuonna hyvä kokonaisuus ja oli tyytyväinen Happosen suoritusten jatkumiseen hyvällä tasolla.

- Tänään oli haasteelliset olosuhteet, mutta ei niiden taakse kannata mennä. Paras mies voitti. Jos nyt jotain alkaa ”jossittelemaan”, niin Happonen olisi varmaan ollut kiinni Tournamentin kakkossijasta, jos hänellä olisi ollut tasapuolisempi rako ensimmäisellä kierroksella. Varmasti häntä itseään harmittaa, koska lähti hakemaan voittoa. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen, että Happosen taso on säilynyt noin hyvänä. Ensi viikonloppuna Planican lentomäessä nähdään varmasti hyviä hyppyjä, totesi Väätäinen.