Uutisen päiväys

29.12.2005← Takaisin

Schild voittoon, Poutiainen kuudes

Itävallan Marlies Schild laski voittoon Lientzissä lasketussa maailmancup pujottelussa. Tanja Poutiainen laski kuudenneksi ja Henna Raidan sijoitus oli 18:s.

Taistelu vuoden viimeisen pujottelun voitosta muodostui isäntämaan laskijattarien väliseksi mittelöksi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen itävaltalaisilla oli kolmoisjohto Marlies Schildin johdolla, toisena Nicole Hosp ja kolmantena nuori Kathrin Zettel. Suomalaisista Tanja Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudes ja Henna Raidan sijoitus oli 25:s. Marika Ollikka karsiutui toiselta kierrokselta. Ruotsin Anja Pärsson laski ensimmäisellä kierroksella ulos.

Toinen kierros laskettiin jäisessä ja kovassa rinteessä. Raita onnistui toisessa laskussaan ja nousi lopputuloksissa sijalle 18. Poutiaisen toinen lasku sujui myös kohtuullisesti ja hän onnistui pitämään ensimmäisen kierroksen kuudennen sijan. Kärkikaksikko säilyi samana. Nicole Hosp joutui toistamiseen Lientzin rinteillä tyytymään kakkossijaan kun maannainen Schild laski ylivoimaiseen voittoon. Kroatian Janica Kostelic nousi kolmanneksi toisen kierroksen laskullaan.

Seuraavan kerran naisalppihiihtäjämme kilpailevat 5.1 Kroatiassa.

lisätietoja: www.fis-ski.com