Uutisen päiväys

17.1.2009← Takaisin

Sarasoja hiihti Whistlerissä uransa parhaan cup-sijoituksen normaalimatkalla

Riikka Sarasoja hiihti parhaana suomalaisena 12:nneksi olympialaisten esikisoissa toisena päivänä käydyissä yhdistelmäkilpailuissa. Sijoitus on jyväskyläläiselle uran paras cupissa normaalimatkalla.

Naisten 7,5+7,5 kilometrin kilpailun voitti Puolan Justyna Kowalczyk. Sarasoja oli perinteisen osuuden jälkeen 15:ntenä, mutta nousi vapaalla hätyyttelemään paikkaa 10 parhaan joukossa. Kymmenes sija jäi lopulta vain noin 10 sekunnin päähän ja 11. sijan vienyt Ruotsin Britta Norgren loppukirissä vain 0,7 sekunnin päähän.
”Ihan hyvä, ei vaan loppusuoralla riittänyt tänää nopeus. Ajatuksena oli lähteä niin kovaa kuin uskallan, mutta mahdollisemman rennosti. Nousevasti yritin hiihtää, ja vapaalla oli sitten tarkoitus pystyä pitämään vauhtia”, Sarasoja kertasi iloisena.
Sarasoja ei kilpaile seuraavana viikonloppuna Otepäässä, joten kotimaahan päästyään hän saa keskittyä reissusta palautumiseen ja sitten harjoitteluun. Muista suomalaisista Kirsi Perälä oli 33:s ja Mona-Liisa Malvalehto keskeytti ennen 10 kilometriä. Perälä oli 10 kilometrin kohdalla vielä kiinni cup-pisteessä, mutta joutui taipumaan loppupuolella.

Väänänen nappasi jäännöspisteet yhdistelmäkilpailussa

Jesse Väänänen vei miesten 15+15 kilometrin yhdistelmähiihdossa Kanadan Whistlerissä viimeisen jaossa olleen maailmancupin pisteen, kun hän oli 29:s. Toinen suomalaisedustaja Niklas Colliander oli 34 kilpailijan joukossa 31:s.

Kilpailun voitti Italian Pietro Piller Cottrer. Suomalaisten sijoitukset paranivat pykälällä, kun saksalaiset Tom Brunner ja Josef Wenzl hylättiin väärällä numerolla hiihtämisen vuoksi. Väänänen iloitsi pisteistään lähinnä siksi, että hän kantoi näin kortensa kekoon maailmancupin kiintiöitä maittain laskettaessa. Suomen miehillä on nyt normaalimatkojen maailmancupissa neljä paikkaa. Viides paikka tulee, jos kauden aikana vähintään kuusi suomalaista yltää cupin pisteille.
”Hiihdin säälipisteet Suomen mieshiihdolle, itselle se ei nyt niin merkitse. Oli todella huono päivä. Aivan väsynyttä alusta lähtien. Jouduin kyllä taistelemaan, 7 kilometriä oli ihan ok, mutta sitten oli taistelua”, Väänänen huokasi.

Sunnuntaina hiihdetään parisprintit, jonka suomalaiset jättävät väliin. Kauan Väänäselle, Collianderille, Malvalehdolle ja Perälälle ei jää aikaa toipua 10 tunnin aikaerosta ja reilun 20 tunnin matkustuksesta, sillä nelikko on mukana 25. tammikuuta Otepään maailmancupin sprintissä.