22.1.2006← Takaisin

Sapporossa norjalaisvoittajat – suomalaisia kymmenen joukossa

Sapporon HS134 metrin mäen toisessa osakilpailussa voittajaksi liiteli Norjan Roar Ljökelsöy, kolme seuraavaa sijaa meni Japaniin. Suomalaista paras oli tällä kertaa Joonas Ikonen, seitsemäs.

Lauantain kakkonen, Ljökelsöy, hyppäsi sunnuntaina ensimmäisellään metriä vaille mäkiennätyksen, 140 metriä. Voitto ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys, Japanin Daiki Ito hävisi vain 0,5 pistettä. Isännät antoivat muutenkin varoituksen siitä, että he tulevat ensi vuonna olemaan kovia MM-kisoissa kotimaisemissaan Okuryman tunnetusti hankalissa olosuhteissa. Kolmannen sijan otti Takanobu Okabe ja neljäs oli Noriaki Kasai.

Suomalaisista oli tällä kertaa paras nuori puijolainen, Joonas Ikonen. Hän oli seitsemäs eli paransi sijoitustaan edellisen päivän kilpailusta kahdella. Lauantain viitonen, Risto Jussilainen oli sunnuntaina kahdeksas. Kymmenen parhaan joukkoon eli juuri tuolle sijalle ylti Harri Olli.Kimmo Yliriesto oli 25:s. Jussi Hautamäki ei selvinnyt toiselle kierrokselle, sijaluvuksi tuli 48:s.

Sapporon kisassa vain Norja ja Japani olivat mukana parhaalla mahdollisella miehistöllään. Norjan Lökelsöy kuroi Sapporossa 180 pistettä kiinni eroaan maailmancupin yhteispisteissä edellään oleviin Japanista poissa olleisiin Tshekin Jakub Jandaan ja Janne Ahoseen ja ohitti Itävallan Andreas Widhölzelin. Jandalla on koossa 872 pistettä,  Ahosella 755 pistettä ja Lökelsöyllä 590 pistettä.