Uutisen päiväys

30.1.2009← Takaisin

Sapporon mäkikarsinta meni pelleilyksi

    Japanin Sapporosta piti perjantaina hypätä mäkikarsinta, mutta toisin kävi. Karsinta kiinnosti ainoastaan 34 hyppääjää, joten ketään ei karsittu. Kaikki kisaajat pääsevät lauantaina hyppäämään suurmäkeen.

    "Meidän pojilta hyppääminen oli tunnustelua. Hypättiin kaksi kierrosta, jotta pojat saavat paremman tuntuman mäkeen, Suomen maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kommentoi.

    Suomalaisista mäessä nähtiin Matti Hautamäki, Kalle Keituri ja Veli-Matti Lindström. Hautamäki ponkaisi 123,5 metriä, joka riitti seitsemänteen sijaan. Keiturin hyppy kantoi 122,5 metriä, jolla hän oli yhdeksäs. Lindström hyppäsi 100,5 metriä (28:s).

    "Matilta kohtuun hyvää hyppäämistä, mutta Kallen pitäisi pystyä parempaan. Veli-Matin hyppäämisen kanssa pitää tehdä vielä paljon töitä. Lähdemme kuitenkin luottavaisin mielin huomista kisaa kohti, Väätäinen kommentoi.

    Sen sijaan Kai Kovaljeffia ei mäessä nähty, koska hän myöhäistyi Japanin lennolta. Kovaljeff hyppää kuitenkin huomisessa kisassa, vaikka ei kuulukaan maailmancupin kymmenen parhaan joukkoon.

    "Kai olisi ehtinyt harjoituksiin, mutta hänen oli parempi levätä ja keskittyä huomiseen kisaan. Kai hyppää huomenna koekierroksen lisäksi yhden ylimääräisen harjoitushypyn", Väätäinen kertoi.

    Mäkihyppyä lauantaina kello 9.45-11.55 ja sunnuntaina kello 12.55-13.55.

    Tulokset ja maailmancupin pistetilanne www.fis-ski.com