Uutisen päiväys

21.12.2008← Takaisin

Sandellille vihdoin onnistuminen suurpujottelussa

    Miesten alppihiihdon maailmancup jatkui Italian Alta Badiassa suurpujottelulla sunnuntaina. Suomalaisittain koettiin vihdoin onnistumisen hetkiä, kun Marcus Sandell näytti alppihiihtoväellä, että vauhti on tallessa.

    Sandell ja Jukka Leino selviytyivät kummatkin toiselle kierrokselle. Leino oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 30. Leinon kohtaloksi koitui ulosajo toisella kierroksella, mutta vastapainoksi Sandell laski koko kierroksen nopeimman ajan. Sandell oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 27. mutta toisen kierroksen lasku nosti hänet lopputuloksissa 11.

    ”Järjettömät fiilikset, neljänneltä kepiltä tulin yhtä hymyä loppuun asti toisella kierroksella. Tämä on todella tärkeä tulos koko loppukauden kannalta, pystyin näyttämään muille, että olen vauhdissa. Pohjat toisella kierroksella todellakin näytti sen toteen”, Marcus Sandell totesi.

    ”Vaihdoin takaisin samaan sukseen jota käytin viime vuonna ja sillä oli varmasti merkitystä tämän päivän suoritukseen.” Sandell analysoi.

    Kilpailun voittoon laski Daniel Albrecht Sveitsistä. Albrecht kukisti niukasti toiseksi tulleen Ivica Kostelicin, johon eroa kertyi 0.12 sekuntia. Kolmanneksi päivän kilpailussa laski Hannes Reichelt Itävallasta. Voitolla Albrecht nousi suurpujottelucupin kärkeen.

    Maanantaina maailmancup jatkuu Alta Badiassa pujottelulla, johon suomalaisista osallistuu Jukka Leino ja Andreas Romar. Kilpailu käynnistyy kello 10.45 MTV3 MAX:lla ja Eurosportilla. Toinen kierros on katsottavissa alkaen kello 13.40 MTV3:lla.