Uutisen päiväys

6.3.2008← Takaisin

Samu Ruoppa Ski crossin maailmancupissa 13:nneksi

Vasta 18-vuotias Suomen Ski cross -joukkueen kuopus Samu Ruoppa laski tänään Sveitsin Grindelwaldissa parhaaseen maailmancupin sijoitukseensa.

Karsinnassa 21:nneksi yltänyt Samu Ruoppa lähti finaalikierroksille ennakkoluulottomasti.

”Onnistuneen karsintalaskun jälkeen lähdin hyvällä fiiliksellä finaaliin. Ensimmäisessä finaalilaskussa otin ylivoimaisen lähdön ja johdin kisaa maaliin asti. Semifinaalissakin pääsin huonolta lähtöportilta alussa kakkoseksi heti maailmancupia johtavan Tomas Krausin perään. Puoli matkaan pidin sijoituksen, mutta sitten pienen kontaktin jälkeen laskin linjan pitkäksi ja jatkopaikka jäi siihen”, kertoi jo seuraavaa kisapaikkaa kohti matkannut Ruoppa.

Ruopan sijoitukseksi jäi 13:s, joka on erinomainen saavutus nuorelle ja tuoreelle crossilaskijalle. Kilpailun voittoon laski Ruotsin Lars Lewen. Kanadalaiset Davey Barr ja Stanley Hayer valloittivat seuraavat palkintopallisijat.

”Oli kyllä vähän yllätys tuo sijoitus, mutta toisaalta ensimmäisestä radan katselusta asti tiesin radan sopivan mulle. Siinä ei tarvinnut jarrutella, vaan jos pää piti, niin pystyi laskemaan täysillä alusta loppuun”, jatkoi Ruoppa.

Ruoppa on tällä hetkellä maailmancupissa sijalla 36. Hänellä on hyvät mahdollisuudet nousta 32 parhaan joukkoon, mikä oikeuttaa paikkaan maailmancupin finaalissa Italian Valmalencossa 16.3.2008.

Muut suomalaiset eivät yltäneet finaalikierroksille. Juhani Vainio oli 58:s ja Tuomas Karhumäki 67:s. Ski cross -joukkue kutistui jälleen reilu viikko siiten, kun Petri Ruotsalainen loukkasi olkapäänsä. Leikkaushoidon jälkeen hän joutuu olemaan loppukauden sivussa kisa- ja harjoitusradoilta.

Maailmancup jatkuu Ski crossin osalta Sveitsissä Meiringenissa lauantaina 8. ja sunnuntaina 9. päivänä maaliskuuta. Lauantaina ohjelmassa ovat aikalaskut klo 12.30 alkaen ja sunnuntaina finaalit klo 11.30 alkaen.

Finaalin lopputulokset
Ski cross, Grindelwald (SUI) 6.3.2008:
Miehet: 1) Lars Lewen, SWE, 2) Davey Barr, CAN, 3) Stanley Hayer, CAN, 4) Tomas Kraus, CZE …13) Samu Ruoppa, FIN … 58) Juhani Vainio, FIN … 67) Tuomas Karhumäki, FIN
Naiset: 1) Sasa Faric, SLO, 2) Emilie Serain, SUI, 3) Meryl Boulangeat, FRA, 4) Noriko Fukushima, JPN

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=FS&event_id=23953