Uutisen päiväys

27.3.2004← Takaisin

Samppa Lajunen päätti upean uransa Suomen mestaruuteen

Olympiavoittaja ja maailmancupien sankari, Jyväskylän Hiihtoseuran Samppa Lajunen päätti upean uransa seitsemänteen henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen lauantaina Ounasvaaralla. Lajunen tervehti lentosuukoin yleisöä tullessaan hiihto-osuuden maaliin selvästi ennen kisan kakkosta, Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallusta. Kolmanneksi sijoittui Lahden Hiihtoseuran Jouni Kaitaista.

Yhdistetyn mäkiosuudella Lajunen teki viimeiseksi kilpailuhypykseen kilpailun pisimmän, 95,5 metriä kantaneen leiskauksen ja tuuletti iloisesti. "Siinä ponnistus nasahti hyvin kohdalleen. Ei ole tänä talvena tarvinnut monta kertaa hypyn jälkeen tuulettaa. Nyt kaikki loksahti kohdalleen," Lajunen kuvaili. Jyväskyläläisen toinen hyppy ei kuitenkaan ollut yhtä hyvä, mikä merkitsi että hän pääsi hiihto-osuudelle vasta kolmantena. Huimia hyppyjä esittivät myös Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus ja Kuusamon Erä-Veikkojen nuori Anssi Koivuranta.

Samppa Lajunen lähti 15 kilometrin hiihtoon "aggressiivisesti , vähän riskilläkin" ajamaan takaa Talluksen 18 sekunnin etumatkaa ja kertoi olleensa lieksalaisen kiinni saatuaan "ihan hapoilla". Pääosan Talluksen peesissä hiihtänyt Lajunen kertoi kuitenkin palautuneensa niin, että pari kilometriä ennen maalia hän ohitti Tallukseen ja "eroa tuli aika helposti". Maalissa Lajunen oli 23,4 sekuntia Talluksen edellä.

Upean uransa lopettaneen Lajusen suunnitelmissa on mm. keskittymistä opiskeluun ja sitä ennen ohjelmassa on kesällä pitkä purjehdus omalla kymmenmetrisellä lasikuituveneellä. Yhdistettyä hän aikoo "joskus käydä katsomassa", muttei ainakaan vielä osaa kuvitella mitä tulisi urheilemisestaan kaipaamaan.

Kauden loppua kohti erinomaiseen vireeseen, varsinkin hienoon mäkikuntoon päässyt Jaakko Tallus lähtee tauolle hyvillä mielin. "Hyppäämiseeni voin olla superhypertyytyväinen ja myös siihen, että kausi on taas ohi. Eihän se niin kovin pitkä ole, henkisesti ja fyysisesti kuitenkin raastava. Hyvillä mielin kuitenkin lähdetään jatkamaan."

Kolmanneksi sijoittunut Jouni Kaitainen kiitteli mitalistaan kisasta kuumeen vuoksi pois jäänyt Ounasvaaran Hiihtoseuran Hannu Mannista. Oli kuitenkin suhteellisen tyytyväinen myös suoritukseensa, joskin mäki olisi hänen mielestään voinut mennä vähän paremmin, "jotta olisi päässyt hiihto-osuudella paremmin mukaan kärjen tuntumaan".

www.ounasvaara.net/smkisat/