1.3.2008← Takaisin

Sami Saapunki voitti FIS:n nuorten mäkikilpailun Salpausselän kisoissa

Suomen Sami Saapunki vei nuorten mäkikilpailun voiton Salpausselän Kisoissa. Puolan Klemens Muranka oli toinen. Myös kolmas sija tuli Suomeen, Jarkko Määtälle.

Salpausselän Kisojen ohjelman uutuus oli tänä vuonna kansainvälinen nuorten mäkikilpailu HS 70 mäessä. Kisaan voivat osallistua vuonna 1993 ja 1994 syntyneet juniorihyppääjät. Nuorten kilpailuun osallistui junioreita kuudesta eri maasta, eksoottisimpana Hollannin kolmihenkinen joukkue.

Kisan voitti Kuusamon Erä-Veikkojen Sami Saapunki, joka muutama viikko sitten vei voiton myös nuorten PM-kilpailuissa Virossa ja oli silloin myös kultaa ottaneessa Suomen joukkueessa. Samassa joukkueessa hyppäsi myös Salpausselän kilpailun kolmonen, Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä. Puolalta oli mukana iso joukkue. Sen paras jäsen oli toiseksi sijoittunut Klemens Muranka, Tomasz Byrt oli neljäs.