Uutisen päiväys

26.7.2008← Takaisin

Sami Saapunki kolmas ja Jarkko Määttä neljäs HinterzarteninYouth Cupissa

Suomalaisilla mäkijunioreilla oli onnistunut kilpailupäivä Hinterzartenissa. Sami Saapunki oli kolmas ja Jarkko Määttä neljäs HS 77 mäessä hypätyssä FIS Youth Cupin kilpailussa.

Suomalaiset mäkijuniorit osallistuivat lauantaina 26. heinäkuuta hypättyyn FIS Youth Cupin kilpailuun Saksan Hinterzartenissa. Kilpailu hypättiin HS 77 mäessä. Nuorten mäkikotkien kilpailumenestys oli hieno: Sami Saapunki oli kilpailun kolmas Puolaiskaksikon Jakub Przybylan ja Klemens Murankan jälkeen. Saapungin hypyt kantoivat 73 ja 74 metriä. Jarkko Määttä oli myös kilpailun voittomittelöissä mukana sijoittuen tasaisessa kilpailussa lopulta neljänneksi hypättyään 74,5 ja 69,5 metriä.

Joukkueen johtaja Pasi Saapunki oli tyytyväinen nuorten hyppääjien kilpailumatkaan kokonaisuutena ja luonnehti kilpailun kärkeä tasaiseksi.
- Kilpailussa olisi voinut käydä vielä paremminkin. Jarkko Määttä johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta joutui huonompaan tuulirakoon toisella kierroksella. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ilma lämpeni ja vastaisia virtauksia alkoi tulemaan. Välillä jouduttiin odottamaankin, koska keli oli liiankin hyvä, kertasi Pasi Saapunki.

Nuorten hyppääjien kilpailumatka on sujunut kaiken kaikkiaan hienosti.
- Tämä reissu on mennyt täydellisesti, kaikki on toiminut niin kisajärjestäjien kuin maajoukkueen kanssa. Oli hienoa tänään kilpailussa, kun mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkueiden huolto laittoi poikien sukset, saimme siitäkin paljon tietoa ja apua, kertoi Saapunki tyytyväisenä.


Tuloskooste
Mäkihypyn FIS Youth Cup
26.7.2008 Hinterzarten GER, HS 77
1. Jakub Przybyla POL 217.9
2. Klemens Muranka POL 216.8
3. Sami Saapunki 213.9
4. Jarkko Määttä 211.3
17. Jani Peltola 187.5
37. Ville Heikkinen 150.1
44. Juuso Heikkinen 131.6


Tulokset
www.fis-ski.com ja www.sommerskispringen-hinterzarten.de