Uutisen päiväys

11.1.2009← Takaisin

Sami Jauhojärvelle Jämin SM-viikonlopun toinen kulta yhdistelmähiihdosta

Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi jatkoi voittokulkuaan yhdistelmähiihdossa Jämillä sunnuntaina. Kilpailussa sijoittui toiseksi Ylivieskan Kuulan Tero Similä ja kolmanneksi Joensuun Katajan Kari Varis.

Jämin SM-viikonlopun viimeisessä kilpailussa ei ollut hetkenkään epäilyä siitä, kuka on kisassa ylitse muiden. Sami Jauhojärvi ei vielä startissa rynnännyt irti suuresta, yli 80 kilpailijan massasta, mutta seitsemään kilometriin tultaessa viimeisinkin perään lähtenyt, Pargas IF:n Thomas Ramstedt oli karistettu. Maailman kärkitasolle noussut Suomen ykköshiihtäjä sujutteli maaliin 46 sekunnin erolla seuraavaan - tarvetta täysillä repimiseen ei ollut.

- Ensimmäisen vitosen lähdin lämmittämään konetta. Tarkoitus oli saada pertsalla reilu ero. Hiihto oli pirteämpää kuin lauantaina, mutta onneksi ei tarvitse ensi viikonloppuna hiihtää kilpaa, summasi Jauhojärvi, joka ei kisan jälkeenkään päässyt lepäämään, edessä oli kymmenen tunnin automatka kohti kotia.

Helmikuun 18. päivä alkavissa Liberecin MM-kisoissa Jauhojärvi todennäköisesti on mukana juuri yhdistelmäkilpailussa, vaikkei kilpailumuodosta erityisemmin pidäkään.

- Tämä sopii minulle. Tänään tuli peräkkäin neljäs mestaruuteni tällä matkalla, hän sanoi.

Kilpailussa viime kauden pronssinsa hopeaksi kirkastanut Tero Similä hiihti koko kilpailun Jauhojärven jälkeen edenneessä ryhmässä, jossa suurimman ajan olivat myös Lari Lehtonen, Kari Varis ja Thomas Ramstedt.

- Hopeahan se oli paras, mitä täältä oli mahdollista saada. Ero Samiin on vielä suuri, mutta mahdollisuuksia eron kiinni kuromiseen on. Kunto on nousussa. Kisassa tiesin, että vapaalle on säästettävä paukkuja, jotta sen erikoismiehet eivät tule takaa ohi. Passailuun ei ollut mahdollisuuksia, kun mm. Teemu Kattilakoski oi tulossa perästä. Suunnittelin iskeväni viimeisessä nousussa ja se onnistui, kertoi kymmenennen SM-mitalinsa ottanut Similä.

Mitalikolmikosta tyytyväisin oli pronssimies Kari Varis, jolle mitali oli ensimmäinen yleisessä sarjassa.

- Pikkusen yllätys tämä oli, vaikka ainahan sitä haaveilee ja mitali on ollut tämän vuoden tavoitteeni - täältä tai viideltäkympiltä. Suksi pelasi loistavasti ja mies oli paljon parempi kuin eilen. Pikkuisen on ollut sairasteluja. Sen verran hiihdin vain mitalista, että välttelin vetovuoroa, Varis myönsi.

http://www.jamism.fi/