Uutisen päiväys

5.1.2006← Takaisin

Saksan GP:n finaali Schonachissa on juhlakilpailu

Yhdistetyn maailmancupissa kilpaillaan Saksan Schonachissa Loppiaisena 6.1.2006 Gundersen-yhdistetty ja lauantaina 7.1.2006 sprinttikilpailu.

Suomen joukkue on Saksan GP:n ensimmäisistä osakilpailuista pienentynyt yhdellä, kun nuori Anssi Koivuranta matkusti Ruhpoldingin jälkeen kotiin harjoittelemaan. Schonachissa kilpailevat Hannu Manninen, Antti Kuisma, Janne Ryynänen ja Jaakko Tallus.

Schonachin kilpailujen tulosten live-seuranta: http://www.weltcupnordischekombination.de/kombination.asp 

Taistelumielellä finaaliin

- Anssi on kotona ja terveenä, varmisti päävalmentaja Jani Klinga ja vakuutti, että myös muut joukkueen jäsenet ovat kunnossa eli Hannu Mannisen outo hyytyminen tiistain kilpailussa ei ollut ensioire sairastumisesta.
- Kyllä rankka kiertue jo alkaa tuntua joka miehessä. Hannu kuitenkin lähtee taistelumielellä puolustamaan viimevuotista perinteisen Schwarzwald-pokaalin voittoaan ja GP:n ykkössijaa, kertoi Klinga.
- Täällä olosuhteet näyttäisivät olevan paranemaan päin, huomiseksi on luvattu jopa auringonpaistetta. Tänään pääsimme hyvin hyppäämään ja se tulikin tarpeeseen. Schonachin HS 96 mäki on vaikea. Keula on nopea ja oikea ajoitus on vaikeaa. Nyt on kuitenkin tuntuma saatu, joten huomenna on jo helpompaa, Jani Klinga arveli.

Tänä iltana Schonachissa juhlitaan Schwarzwald-pokaalin 40-vuotisjuhlavuotta.
- Illalla on luvassa juhlallisuuksia. Hannu on menossa paikalle vastaanottamaan huomisen numeronsa. Niitä luovuttamassa pitäisi olla joukko entisiä pokaalin voittajia. Ketään suomalaisia ei kuitenkaan ainakaan tähän mennessä ole näkynyt, Klinga kertoi iltapäivällä.

Pronssiseen, vuorikristalleilla koristeltuun Schwarzwald-pokaaliin on kolme kiinnitystä Rauno Miettisellä ja kaksi Jorma Etelälahdella. Samppa Lajunen on voittanut sen kerran ja Hannu Manninen viime vuonna. Lisätietoja kisasta ja pokaalista: http://www.schwarzwaldpokal.de/

Kilpailua Saksan GP:stä johtaa isäntämaan Ronny Ackermann 160 pisteellä. Hän on ollut molemmissa aikaisemmissa osakilpailuissa toinen. Hannu Mannisella on 145 pistettä (voitto ja viides sija) ja Itävallan Felix Gottwaldilla 110 pistettä (sija 21 ja voitto).

Tulokset: http://www.fis-ski.com/