Uutisen päiväys

23.10.2009← Takaisin

Saariselkä kutsuu hiihtäjät leirille ja ensi lumen kisoihin

Saariselkä avasi hiihtokauden reilusti etuajassa jo toissa viikolla, kun alueelle satoi 25 cm luonnonlunta. Luonnonlumen johdosta normaali latuverkosto on ollut luisteluhiihtokunnossa siten, että Saariselältä on pystynyt käymään Kiilopäällä saakka.

Kylmä sää ja kunnon pakkaset ovat mahdollistaneet myös keinolumen tekemisen. Tällä hetkellä valmista tykkibaanaa löytyy 4.6 km eli Kaunispään puolen vaativa harjoitus- ja kilpalatu on valmis. Lumetusta on jatkettu Laanilan suuntaan siten, että tavoitteena on saada koko 12 km:n ensilumenlatu valmiiksi kun maastohiihdon maajoukkueet saapuvat Saariselälle marraskuun alussa

A-maajoukkueen valmentaja Eero Hietanen on syystäkin tyytyväinen olosuhteisiin ja tilanteeseen. ” Ykkösasia tässä vaiheessa kautta on päästä harjoittelemaan kunnollisissa olosuhteissa” Hietanen toteaa. ”Saariselän ensilumenlatu on kaksijakoinen, eli siitä löytyy sekä vaativuutta Kaunispään puolelta että helppoutta Laanilan suunnalta. Näin hiihtäjät ja valmentajat voivat säätää harjoitteluaan tarpeen mukaan ja tehdä erikoisharjoitukset oikeissa maastonkohdissa. Ykköstoiveena tällä hetkellä olisi saada hieman lisää luonnonlunta, jolloin koko laaja Saariselkä – Kiilopää latureitistö olisi sekä vapaalla että perinteisellä hiihtotavalla käytettävissä, enempää kai ei voi enää toivoa” Hietanen lisää.

Saariselän Fis-kisat avaa hiihtokauden

Saariselällä hiihdetään kv FIS-kisat la 7.11. Kilpailut ovat ensimmäiset normaalimatkojen kisat Suomessa ja toimivat samalla tarkkailukilpailuina alkutalven maailmancup-kisoihin. Kisat käydään Saariselkä- Kaunispää latuosuudella, joka on vaativa, mutta hyvin hiihdettävä reitti. Tänä vuonna kilpailukeskus on Saariselän keskustassa, jolloin kisat saadaan tuotua yleisön nähtäville entistä paremmin. Fis-kisoissa naiset hiihtävät 5 km ja miehet 10 km vapaalla hiihtotavalla.

Linkki kilpailukutsuun!

Inarin yritys -seuran kotisivuille.