Uutisen päiväys

16.9.2008← Takaisin

Saariselällä valmistaudutaan maastohiihtokauteen - maajoukkueen leirit starttaavat marraskuun alussa

Ruskan ollessa kauneimmillaan Saariselällä aletaan valmistautua tulevaan maastohiihtokauteen. Latupohjien tasaus- ja kunnostustyöt ovat käynnissä ja kisaladun linjauksia stadionina toimivaan Saariselän laskettelukeskukseen tarkistetaan ja työstetään

Ensilumenladun lumetukseen valmistaudutaan. Tavoitteena on käynnistää ensilumenladun ja kisalatujen lumetus olosuhteiden ja säiden suosiessa lokakuun puolivälin jälkeen. Lumetuksen etenemistä voi seurata saariselka.fi – portaalin etusivulta lumetuspäiväkirjasta. Latujen avaamiseen ja ylläpitoon liittyvät tiedot löytyvät reaaliaikaisina Ski3Map-palvelusta saariselka.fi – portaalista.

”Tavoitteenamme on palvella sekä huippu-urheilijoita että maastohiihtoasiakkaita entistä paremmin niin tiedotuksen kuin olosuhteiden kehittämisen osalta,” sanoo Pohjois-Lapin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kortelainen.

Maastohiihdon A-maajoukkueen ja SkiCatsien ensilumen leiri pidetään Saariselällä 3.-13.11. ja St1 ryhmä on leirillä 8.-19.11.

Saariselällä 8.-9.11. järjestettävät kansainväliset FIS-kisat toimivat kauden ensimmäisinä tarkkailukisoina; niiden perusteella mm. nimetään hiihtäjiä kauden ensimmäisiin maailmancupin kilpailuihin. Lauantaina ohjelmassa ovat sprintit ja sunnuntaina naiset hiihtävät 5 km ja miehet 10 km. Hiihtotapa on molemmissa vapaa. Maailmancupkausi starttaa Ruotsin Jällivaarasta 22.-23.11.

Lisätiedot

* Saariselän ensilumen kauden olosuhteista, lumetuksen etenemisestä ja kauden majoitustarjouksista: Pohjois-Lapin Matkailu Oy, puh. (016) 668 402, info@saariselka.fi, www.saariselka.fi

* Maajoukkueen toiminnasta: lajijohtaja Per-Ole Lindell puh. 0400-867 340 ja maajoukkuevalmentaja Eero Hietanen puh. 045-110 3499.