Uutisen päiväys

25.1.2009← Takaisin

Saarinen toinen ja Kuitunen kolmas Otepään sprintissä

    Aino-Kaisa Saarinen ja Virpi Kuitunen ylsivät palkintopallille Otepään maailmancupissa myös sunnuntaina, kun Saarinen oli sprintin toinen ja Kuitunen kolmas.

    Edelle jäi Slovenian Petra Majdic, joka vei ylivoimaisen voiton. Suomalaismiehistä paras oli yhdeksänneksi sijoittunut Sami Jauhojärvi.

    Kakkossija kasvatti Saarisen johdon maailmancupissa jo 95 pisteeseen.
    ”Sain parhaan terän finaaliin. Eilinen avasi paikkoja ja tämä oli hiihtona jo astetta parempaa. Viikonloppuun olen tyytyväinen”, kaksi kakkossijaa vienyt hollolainen tiivisti iloisena.
    Tyytyväinen viikonloppuunsa oli myös Kuitunen, joka palasi Otepäässä kilpaladuille Tour de Skin jälkeen.
    ”Nyt oli eilistä parempi olo. Aika-ajo (nopein) oli tosi hyvä, erissä yleensä paranee mutta nyt kävi toisinpäin. Ei ihan toimi aineenvaihdunta vielä, mutta silti palkintopallille, joten tosi hyvä mieli”, Kuitunen sanoi.
    Kuitunen lähtee alkuperäisen suunnitelmansa mukaisesti Rybinskin maailmancupiin, sillä siellä on cupin kokonaiskilpailua ajatellen jaossa 300 pistettä.
    ”Katson sitten siellä, jos on oireita, jätänkö jotain väliin”, kantapäävaivaansa yhä paranteleva espoolainen suunnitteli.
    Suomalaisnaisten nelikko onnistui muutenkin hyvin, sillä Pirjo Muranen oli neljäs ja kauden parhaan sijoituksensa napannut Kirsi Perälä 12:s.
    ”Tosi hyvältä tuntui hiihto, harmittaa että oli noin pienestä kiinni. Olisi pitänyt aiemmin vaihtaa toiselle ladulle. Olen erittäin tyytyväinen, vuorohiihto oli hyvää ja osittain tasatyöntökin”, kauden parasta sijoitustaan sivunnut Muranen iloitsi.

    Neljä suomalaismiestä pisteille

    Miesten sprintissä norjalaiset ottivat viitosvoiton Ola Vigen Hattestadin johdolla. Jauhojärven lisäksi myös kolme suomalaismiestä selvisi puolivälieriin. Matias Strandvall sijoittui 13:nneksi, Kalle Lassila 16:nneksi ja Jesse Väänänen 23:nneksi.
    ”Viimeiseen nousuun karkasin, mutta ei riittänyt loppuun asti tasuri (tasatyöntö). Ensi kesän projekti onkin sprinttitasuri, normaalimatkalla riittää jo ihan hyvin. Välierässä ei ollut yhtään virtaa”, puolivälierästä ajalla jatkoon päässyt Jauhojärvi sanoi päiväänsä tyytyväisenä.
    Kauden kolmannen henkilökohtaisen maailmancupin osakilpailun hiihtänyt Strandvall pääsi ensimmäistä kertaa pisteille. Paikka välieriinkään ei jäänyt kauas, sillä vaasalainen oli eränsä kolmas. Hän osoitti jo karsinnassa hyvää virettä ollen kuudes. Puolivälierässäkin Strandvall taisteli loppuun asti hienosti, vaikka Hattestad hiihtikin hänen suksilleen loppuratkaisujen lähestyessä.
    ”Oli hyvä päivä, tuntui tosi hyvältä. Tavoite oli 12 joukkoon ja mielellään A-finaaliin. Siihen oli rahkeet, mutta ei ihan riittänyt. Puolivälierä meni taktiikan mukaan; ajattelin että ensimmäiseen mäkeen passaillaan ja toiseen mäkeen lyödään”, Strandvall tuumi ja lupasi että vapaan sprintti Rybinskissä kulkee ”varmasti paremmin”.
    ”Huono oli. Olen treenannut, enkä hiihtänyt kisoja, joten kroppa ei vielä kestä happoja. Kisa kisalta pitäisi kuitenkin parantua. Vähän sellaista kuin odotinkin, perusvarma suoritus kuitenkin”, Lassila sanoi.
    ”Selkeästi parasta tälle kaudelle, rentoa ja suht’ terävää. Aika-ajo oli tosi hyvä. (Puolivälierässä) vielä vikan mäen päällä tuntui, että varmasti menen jatkoon", Väänänen sanoi.
    Muista suomalaisista Niklas Colliander oli ensimmäinen karsiutuja (31:s) ja Jari Joutsen oli 35:s.
    "Ei ihan riittänyt! Eka mäkeen ei oikein lähtenyt, mutta kun huomasin, että en väsy, koitin vaan lyödä, mutta ei lähtenyt. Tämä on paras päivä Kanadan-reissun jälkeen tähän mennessä, eilinen oli eka ok päivä - vähän sekaisin olen ollut", Colliander sanoi.
    "En tiedä mitä lopussa tapahtui, alussa olin ihan kärkivauhtia ja sen jälkeen koetin kyllä tulla loppuun asti. Odotin parempaa", Joutsen tunnusti.
    Maailmancup jatkuu Venäjän Rybinskissä, jossa kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin.

    Tulokset: www.fis-ski.com