Uutisen päiväys

16.4.2008← Takaisin

Saarinen päätti kautensa EC:n pujottelucupin toiseen sijaan

    Alppihiihtäjä Katja Saarinen sai kautensa päätökseen viime viikonloppuna para-alppihiihdon SM-kisoissa Suomulla. Kansainvälinen kausi päättyi jo paria viikkoa aikaisemmin Espanjan La Molinassa.

    Katja Saarinen laski Eurooppa-cupin finaaleissa pujottelun toiseksi ja pokkasi toisen sijan myös pujottelucupissa. Cupin voittajaksi laski Italian Melania Corradini.

    ”Puikka kulki kokonaisuudessaan kauden aikana tosi hyvin. Iloinen olen myös siitä, että onnistuin finaalien supersuurpujottelussa (sijoitukset 5:s ja 8:s), joten pääsen ensikaudella laskemaan maailmancupissa vauhtilajejakin”, Saarinen kertoi kauden loputtua.

    Pujottelu on Saarisen vahvin laji, mutta kehittymistä on kauden aikana tapahtunut kaikissa lajeissa. Vaikka onnistumiset suurpujottelussa jäivät kauden aikana vähäisiksi, oli Saarinen lopulta suurpujottelucupin neljäs. Saarisen mukaan muutokset tekniikassa ovat vielä kesken, sillä kaikkea ei ole saatu siirrettyä vapaalaskusta radalle.

    ”Aika isoja asentomuutoksia lähdettiin tälle kaudelle hakemaan. Radalla ne eivät kuitenkaan vielä näkyneet, joten työ on vielä kesken”, Saarinen jatkoi.

    Huhtikuun lumet Saarinen käyttää hyödyksi muun muassa testaten uusia tukisuksia, joilla on mahdollista parantaa startteja. Samaan aikaan Saarinen lopettelee opintojaan ja viimeistelee graduaan ennen kesää.

    Ensi kauden suhteen Saarisen tilanne muuttuu, kun opinnot ovat ohi. Hyvän kauden päätteeksi Saarinen on täynnä halua jatkaa alppihiihtoa täysipäiväisesti tulevallakin kaudella.

    ”Oma kehittyminen on nyt hyvässä vauhdissa, tästä on hyvä jatkaa ensi kaudella”, toteaa Saarinen.

    Tulokset ja cupin tilanteet löytyvät kokonaisuudessaan http://www.paralympic.org/release/Winter_Sports/Alpine_Skiing/Results/euro_archive/index.html