Uutisen päiväys

3.2.2008← Takaisin

Saarinen kolmantena Eurooppa-cupissa

    Katja Saarinen on kolmossijavauhdissa para-alppihiihdon Eurooppa-cupissa. Tämänpäiväisestä suurpujottelusta irtosi jälleen kolmas palkinto.

    Monipuoliset sääolosuhteet leimasivat viikonlopun kilpailuja, mutta Italian Melania Corradini hallitsi myös tänään edellispäivien tapaan naisten pystylaskijoiden suurpujottelua. Katja Saarisen mukaan suurpujottelu ei kulje aivan pujottelun lailla juuri nyt.

    ”Puikka kulkee kyllä suurpuikkaa paremmin, vaikka tekemistä molemmissa lajeissa onkin. Kisoissa aina pystyy mittaamaan missä mennään”, Saarinen mietti kotimatkalla.

    Treenihaluja Saarisella on ja loppusuoralla olevat opinnot antavat mahdollisuuden täysipäiväiseen urheiluun.

    ”Halua on mennä kisoissakin kovempaa, mutta systemaattisesti täytyy viedä asioita eteenpäin. Seuraavaksi treenataan Suomessa ja EC-finaaleissa katsotaan, mihin vauhti sitten riittää”, realistinen Saarinen kertoi kuntotilanteestaan.

    Saarinen on tällä hetkellä Eurooppa-cupin pujottelurankingissä kolmantena ja suurpujottelussa neljäntenä. Molemmissa lajeissa edessä ovat vielä yhdet osakilpailut. Pujottelucupissa kakkossija on yhdeksän pisteen päässä mutta suurpujottelun kolmossija jo 80 pisteen päässä.

    Muista suomalaisista Ismo Pesonen laski tänään istuvien laskijoiden sarjassa seitsemänneksi ja täydensi näin ollen hienoa suomalaispäivää. Harri Jaakkola oli samassa sarjassa 16:s.

    Katja Saarisen tiukka tammikuun kilpailurupeama helpottaa hetkeksi, kun hän suuntaa Ruotsin Sollefteåsta takaisin Tahkolle harjoittelemaan. Seuraavat kilpailut ovat SM-kisat Tahkolla maaliskuun alussa, jonka jälkeen kisaohjelmassa ovat vielä Eurooppa-cupin finaalit Espanjassa.

    Tulokset ja cupin tilanteet löytyvät kokonaisuudessaan http://www.paralympic.org/release/Winter_Sports/Alpine_Skiing/Results/euro_archive/index.html