Uutisen päiväys

14.12.2008← Takaisin

Saarinen ja Sarasoja B-finaaliin Davosissa

Aino-Kaisa Saarisen kahdeksas ja Riikka Sarasojan 12:s sija olivat vapaan hiihtotavan sprintin parasta suomalaisantia Davosin maailmancupissa.

Suomalaismiehistä kukaan ei normaalia pidemmällä sprinttiradalla (1,7 km) selvinnyt karsinnasta jatkoon.

Naisten kilpailun voitti Slovenian Petra Majdic. Saarinen oli välieränsä kolmas, mutta toinen erä oli suomalaisen kannalta valitettavasti sen verran vauhdikkaampi, ettei A-finaalipaikkaa aikavertailusta tullut. Saarinen johtaa cupia nyt kuitenkin jo 108 pisteen erolla toiseksi nousseeseen Majdiciin.

”Oli hyvä päivä. Olen tosi iloinen, että kurotuksella pääsin jatkoon. Päivän paras asia on keltainen liivi ja hyvä johto cupissa. Olisi kyllä tietysti ollut mukava olla A-finaalissa, mutta kahdeksas sija on kuitenkin hyvää sarjaa tähän alkukauteen. Tästä on mukava lähteä eteenpäin, jäädä nyt vielä viideksi päiväksi harjoittelemaan tänne Davosiin ja sitten piparkakkutaloa leipomaan ja perheen kanssa joulun viettoon”, Saarinen sanoi.

Sarasoja oli hyvässä vauhdissa koko päivän, sillä hän oli jo karsinnassa parhaana suomalaisena viides. Puolivälieristä jyväskyläläinen eteni aikavertailusta jatkoon.
”Olen tosi tyytyväinen, kun en ole minkäänlaista sprinttitreeniä tehnyt. Kaksi ekaa hiihtoa jaksoin hyvin, kahteen viimeiseen ei enää mäkeen löytynyt sitä vaihdetta. Viihdyn korkealla ja rata on mukava, vaikka rankka”, Sarasoja iloitsi 12. sijastaan.

Muista suomalaisista Pirjo Muranen oli 18:s, Riitta-Liisa Roponen 19:s, Virpi Kuitunen 29:s ja Mona-Liisa Malvalehto 61:s.
”En jaksanut. Tai jaksoin, mutta en tarpeeksi kovaa. En ollut väsynyt, mutta en vaan saanut tatsia päälle. Yritetään sitten viikon päästä (Düsseldorfissa)”, Muranen sanoi.

”Harmittaa, kun olisi ollut voimia mennä (Britta) Norgrenin (puolivälierän kolmas ja ajalla jatkoon mennyt) ohi, mutta en päässyt kun ei ollut tilaa. Olisi ollut mahkuja”, Roponen sanoi.

”Ei vaan riittänyt tänään. Ei tuntunut eilinen pahalta, mutta koko viikon olen hiihtänyt perinteistä ja vapaalla vain yhden lenkin. Jaksoin, mutta en kerennyt”, Kuitunen tuumi karsiuduttuaan välieristä.

Miesten sprintissä Norja otti kaksoisvoiton, kun Ola Vigen Hattestad voitti ja Johan Kjölstad oli toinen. Suomalaismiehistä paras oli Matias Strandvall, joka sijoittui 51:nneksi.
”Todella hyvin verrattuna siihen mikä on ollut fiilis koko viikon. On matkaa vielä viime vuoden kuntoon, vielä paljon töitä. Viimeisessä nousussa ei mihinkään. Paljon parempaa kuin Grenoblessa, siellä olin huonosti valmistautunut ja tähän ihan erilailla valmistautunut”, Strandvall tuumi ja luottaa kuntonsa olevan menossa oikeaan suuntaan.

Muista suomalaismiehistä Martti Jylhä oli 55:s, Jesse Väänänen 57:s, Sami Jauhojärvi 68:s, Kalle Lassila 80:s ja Jari Joutsen 89:s.

”Ihan tyhmä tällainen, ei tämä mikään sprintti ole. En tiedä hiihdosta, tuntui liian löysältä. Olisi vaan pitänyt lähteä ’reikä päässä’”, Jylhä sanoi.

”Olisi voinut olla pahempikin. Liikaa kunnioitin tätä rataa ja korkeutta. Onhan tämä vähän nöyryyttävää..”, Väänänen hymähti.

”En ollut varmaan vielä parantunut, keskiviikosta asti olen sairastanut ja nyt antibioottikuurilla. Ihan hirveän tuntoista oli”, Joutsen sanoi.

”Oli aivan kauheeta, en tiedä mistä mahtoi johtua. Olen ollut sairaana ja se varmaan kyllä vaikuttaa. Kunto kyllä on hyvä, joten ehkä valmistautumisessa on tehty virheitä”, Lassila arveli.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu Saksan Düsseldorfissa 20.-21. joulukuuta. Kaupunkisprinttitapahtuman ohjelmassa on sprintti ja parisprintti. Kuitunen, Saarinen ja Jauhojärvi jäävät vielä harjoittelemaan Davosiin noin viikoksi, muut palaavat kotiin maanantaina.

Tulokset: www.fis-ski.com