Uutisen päiväys

24.1.2009← Takaisin

Saarinen ja Kuitunen palkintopallille Otepään kympillä

Aino-Kaisa Saarinen oli toinen ja Virpi Kuitunen kolmas perinteisen kympillä maailmancupissa Viron Otepäässä. Kilpailun voitti ylivoimaisesti Puolan Justyna Kowalczyk.

Saarinen hävisi puolalaiselle 26,2 sekuntia.
”Oli vähän tasapaksua, viimeinen puristus jäi puuttumaan. Alusta loppuun meni samalla vauhdilla. Olen tyytyväinen, että pystyin jälleen palkintopallille hiihtämään. Yllätyin Justynan (Kowalczyk) vauhdista”, mielimatkallaan voittoa tavoitellut Saarinen myönsi.
Kowalczyk ohitti puoli minuuttia aiemmin lähteneen Kuitusen hieman puolivälin jälkeen ja jätti Kuitusen lopulta 46,6 sekunnin päähän.
”Tosi taistelu. Oli tosi tukkoista, ihan sellaista ettei aineenvaihdunta kiertänyt ollenkaan. Hyvä, että palkintopallille pystyin kuitenkin. Tauko varmaan teki sen, että elimistö oli vähän kuin lepotilassa. Toivoin, että olisi pysynyt Justynan perässä, mutta sijoitus ei olisi varmaan parantunut (vaikka olisinkin pysynyt)”, Kuitunen tuumi.
Tour de Skin loppuvaiheissa tullut kantapäävaiva ei ole vielä aivan täysin parantunut, mutta silikonin avulla hiihtäminen onnistui lauantaina hyvin.
”Huomenna päätän, menenkö Rybinskiin vai en”, Kuitunen viittasi ensi viikonlopun maailmancupiin venäläiskaupungissa.
Hienoa suomalaispanosta täydensivät seitsemänneksi sijoittunut Pirjo Muranen ja 11:nneksi hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen.
”Verryttelyssä tuntui, että ei mihinkään tänään. Sain kuitenkin hyvän, rennon rytmin päälle ja toisella kierroksella pystyin pitämään sen tahdin, ei tullut notkahdusta. Aika hyvä taistelu”, Muranen summasi.
”Aika sellaista tekemistä oli hiihto. Tosi tyytyväinen olen kuitenkin”, sanoi puolestaan Roponen.
Maailmancupin johdossa jatkaa Saarinen. Ero toisena olevaan Kuituseen on nyt 91 pistettä, kun 18 maailmancupin osakilpailua on hiihdetty.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/