Uutisen päiväys

29.11.2008← Takaisin

Ryynäseltä ja Koivurannalta hienot avaukset

    Janne Ryynänen loisti maailmancupin avauksessa Rukalla nappaamalla elämänsä ensimmäisen palkintokorokesijoituksen sijoittumalla toiseksi. Anssi Koivuranta sijoittui kolmanneksi kuusamolaisen kotiyleisön edessä.

    ”Nyt kun selvisi että olen maailman huipun tahdissa niin hyvältähän se tuntuu”, hän iloitsi.

    Toiseksi tullut Ryynänen lähti matkaan ensimmäisenä, mutta joutui antautumaan konkari Ronny Ackermannin (GER) hurjan hiihdon edessä.

    ”Täydellinen aloitus kaudelle! Kuusamo on yksi lempipaikoistani ja tykkään täällä hyppäämisestä. Olen tosi tyytyväinen suoritukseeni tänään. Huomenna annan parhaani, mutta voittaminen tulee olemaan todella vaikeaa”, Ackermann kertoi heti kilpailun jälkeen.

    Silmin nähden onnellinen Ryynänen oli ehtinyt ladulla kannustaa myös joukkuekaveriaan Anssi Koivurantaa. Kolmanneksi tullut Koivuranta oli vastannut Ryynäsen ”iske, iske” –huudoille ”ei kun mene sinä edellä”.

    ”Ihan kuoleman edessä olin loppumatkasta, mutta kotimaisema ja kotiyleisö kannustivat, enkä voinut hellittää”, kertoi Koivuranta hiihdon tunnelmista. Ryynäsellä latuvauhti taas yltyi loppua kohden.

    ”Ronny (Ackermann) napsutti viiden sekunnin kierrostahdilla kiinni minua ja tiesin että hän menee ohi. Lopussa sain onneksi vauhtia lisää ja pysyin Ronnyn kannoilla”, kertoo kilpailun kirkkain suomalaistähti Ryynänen.

    Muut suomalaisurheilijat jäivät kauemmaksi kärjestä. Sijalle 41. hiihtänyt Ville Tuppurainen oli pettynyt suoritukseensa:

    ”En saa vielä oikein mitään irti, en ole yhtään tyytyväinen, luulen että talven aikana alkaa kulkea vähän paremmin”.

    Laimeasti hypännyt Jaakko Tallus ei osallistunut hiihto-osuudelle, vaan aloitti valmistautumisen huomiseen kilpailuun.