Uutisen päiväys

24.2.2010← Takaisin

Ruotsi vei miesten viestikultaa – Suomi viides

  Ruotsi voitti maastohiihdon miesten 4x10 kilometrin viestin olympiakultaa Vancouverin olympialaisissa. Hopea meni Norjalle ja pronssi Tsekille. Suomen joukkue Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen, Teemu Kattilakoski ja Ville Nousiainen sijoittui viidenneksi +24,5 sekuntia Ruotsista. Pronssiin eroa Suomella oli +8,4 sekuntia.


  Sami Jauhojärvi avasi Suomen viestin hienosti lumisateen keskellä ja toi joukkueen ensimmäisenä vaihtoon. Matkalla Jauhojärvi jäi kärkiryhmästä, mutta hiihti sitten muut kiinni. Ranskan Jean Marc Gaillard kellahti kyljelleen ja sen myötä Jauhojärvi sai johtaneen joukkueen kiinni. Ennen vaihtoa Suomi otti johtopaikan perässään Ranska ja Ruotsi.

  - Kohtuullinen suoritus. Pitopohjasuksi oli loistava tällä kelillä. Nulju latu oli hankala, Jauhojärvi sanoi.

  Toisella osuudella Matti Heikkinen veti joukkoa ensimmäisen 3,3 kilometrin jälkeen, mutta toisella lenkillä Heikkinen jäi nopeasti kärkiryhmästä. Ruotsi otti johtopaikan ja Suomi oli sijalla seitsemäntenä, Norjan kanssa tasoissa , +34,8 sekuntia kärjestä.

  - Kun ei ole kunnossa niin pitää hiihtää vain sen minkä kroppa antaa myöten. Kaikki otettiin irti. Oli sellainen pakkotaistelun päivä. Pitopohjasuksi pelasti paljon. En pystynyt vastaamaan yhtään Ruotsin Olssonin vetoon. Olympiakisat ovat osaltani ohi. Olin todella hyvässä kunnossa Tour de Skillä, jossa seitsemänä päivänä mitattiin liikaa ulos. Sen jälkeen on ollut pelkkää alamäkeä, Heikkinen totesi Ylen haastattelussa.

  Kolmannella osuudella Teemu Kattilakoski teki vahvan hiihdon ja piti eron kärkeen samoissa lukemissa. Vaihtoon Kattilakoski tuli viidentenä Saksan perässä ennen Norjaa. Kärjessä tasoissa olivat Ruotsi, toisena Ranska ja Tsekki kolmantena.

  - Olen tyytyväinen hiihtooni ja näistä lähtökohdista sijoitus tässä vaiheessa ok. Ihan hyvässä kunnossa olen ollut Avausmatkalle sattui vain huono päivä, Kattilakoski sanoi.

  Ankkuriosuudella Ville Nousiainen, Norjan Petter Northug ja Saksan Tobias Angerer ajoivat kärkiryhmää tiukasti kiinni. Toisella kierroksella Northug irtosi Nousiaisen ja Angererin vauhdista. Northug kiri lopussa Tsekin ja Ranskan ohi hopealle. Nousiainen jätti Angererin ja toi Suomen viidentenä maaliin.

  - Venyttiin kyllä jokainen ja varmaan oli kunnon mukaiset suoritukset. Jouduin matkalla passailemaan, kun en ole varma kunnostani. En pystynyt rynnimään Northugin matkaan, mutta Angererin ohitin. Happohyökkäys on aika kova, kun se tulee. Koko ajan parempaan päin olen menossa, Nousiainen kertoi Ylen haastattelussa.

  Tuloksia: www.vancouver2010.com/olympic-cross-country-skiing/