Uutisen päiväys

9.3.2008← Takaisin

Ruoppa nousi hyvällä sijoituksellaan Ski crossin finaalikisaan

Suomen Samu Ruoppa laski hyvän tuloksen Ski crossin maailmancupissa Sveitsin Meiringenissa. Eilen laskettujen aikalaskujen 15. sijalta päivän kilpailuun lähtenyt Ruoppa jäi lopulta 17:nneksi, mutta varmisti paikkansa 32 parhaan joukossa maailmancupissa.

”Olihan se hyvä tulos, kun paikka Italian finaalikilpailuun varmistui. Olen todella tyytyväinen”, sanoi Samu Ruoppa.

Ruopan päivä oli kaksijakoinen. Vaikka paikka finaaliin varmistui, sattui päivän kilpailussa ikävä kaatuminen, jonka seurauksena Ruoppa on nyt tutkittavana sairaalassa.

”Kiikuin toisena ja kolmantena ensimmäisessä finaalierässä, ja sitten päätin yrittää tosissaan ohi. Vauhtia oli liikaa, kun tulin hyppyriin ja lensin siitä oikealle kyljelle. Alaselkä on vähän jumissa, mutta liikkumaan olen pystynyt hyvin, eli ei mitään vakavaa”, jatkoi Ruoppa, joka todennäköisesti on kunnossa viikon päästä laskettavissa finaaleissa.

Ensimmäistä kauttaan Ski crossin maailmancupia laskeva Ruoppa on kehittynyt huikeasti kauden aikana ja on kokemattomuudestaan huolimatta selviytynyt jo useasti finaalilaskuihin. Ruopalla on alppihiihtotausta, kuten monilla muilla crossilaskijoilla.

Päivän kilpailun voitti kokenut Ruotsin Lars Lewen ennen Kanadan Stanley Hayeria. Maailmancupin voiton jo varmistanut Tsekin Tomas Kraus oli kolmas.

Viimeinen Ski crossin maailmancupin kilpailu lasketaan hiihtolajien finaalitapahtumassa Italiassa sunnuntaina 16.3. Suomalaisista kilpailuun osallistuu ainoastaan Ruoppa, sillä paikkaan oikeutettu Juha Haukkala toipuu tammikuisesta loukkaantumisestaan Suomessa.

Lopputulokset
Maailmancup, Ski cross, Meiringen (SUI), 9.3.2008
Miehet:
1) Lars Lewen, SWE, 2) Stanley Hayer, CAN, 3) Tomas Kraus, CZE, 4) Christopher Delbosco, CAN,
… 17) Samu Ruoppa, FIN, … 39) Juhani Vainio, FIN, … 63) Tuomas Karhumäki, FIN,

Naiset: 1) Ophelie David, FRA, 2) Sasa Faric, SLO, 3) Gro Kvinlog, NOR, 4) Julia Murray, CAN

Naisten kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=FS&event_id=23954