Uutisen päiväys

17.3.2008← Takaisin

Ruopan finaali päättyi kovaan kontaktiin

    Ski crossin finaalikilpailu Italian Valmalencossa laskettiin lumisateisessa ja sumuisessa säässä. Hitaalla ja helpohkolla radalla ohittaminen oli hankalaa, koska vauhdit pysyivät lumisateestakin johtuen hitaina.

    Kilpailu päättyi suomalaisittain ikävästi, kun Samu Ruoppa sai kokea kontaktilajin negatiivisemman puolen. Alkuerin toisessa lähdössä laskenut Ruoppa putosi jatkokierroksilta toisen laskijan ottaessa liian kovaa kontaktia.

    ”Otin hyvän startin ja pääsin kakkoseksi. Sukset toimivat hyvin, vaikka keli olikin hankala. Puolivälissä Italian Massimiliano Iezza nykäisi kädestä niin kovaa, että sauva irtosi ja vauhdit meni. Samassa heatin neljäntenä ollut ranskalainen laski ohi”, lopulta erän viimeiseksi jäänyt Ruoppa manasi.

    Iezza hylättiin heti maaliintulon jälkeen, mutta Ruopan tullessa maaliin viimeisenä, ei hän päässyt jatkoon. Ruopan epäonnea harmitteli myös valmentaja Heikki Kervinen.

    ”Tuommoiset täytyy saada pois lajista. Teen kauden jälkeen FIS:n Ski crossin sääntötyöryhmälle ehdotuksen, että kyseenalaisista kontakteista tulisi myös muita seuraamuksia kisasta hylkäämisen lisäksi”, kommentoi Kervinen tuohtuneena italialaisen käytöksestä.

    Miesten finaalikilpailun voitto meni Ruotsiin kokeneella Lars Lewenille. Toiseksi laski Sveitsin Andreas Steffen ja kolmanneksi Itävallan Andreas Matt. Ruopan sijoitukseksi jäi 21.

    Maailmancupin voiton oli jo aikaisemmin itselleen varmistanut Tsekin Tomas Kraus, joka ei ollut mukana päivän kilpailussa. Naisten Ski crossin kristallipallo matkasi Ranskaan Ophelie Davidille.

    Finaalin lopputulokset
    Ski cross, Valmalenco (ITA) 16.3.2008:
    Miehet: 1) Lars Lewen, SWE, 2) Andreas Steffen, SUI, 3) Andreas Matt, AUT, 4) Jeff Piccard, FRA …21) Samu Ruoppa, FIN
    Naiset: 1) Ophelie David, FRA, 2) Hedda Berntsen, NOR, 3) Meryl Boulangeat, FRA, 4) Noriko Fukushima, JPN

    Maailmancupin loppupisteet, Ski cross
    Miehet:
    1) Tomas Kraus, CZE, 2) Lars Lewen, SWE, 3) Stanley Hayer, CAN
    Naiset:
    1) Ophelie David, FRA, 2) Sasa Faric, SLO, 3) Meryl Boulangeat, FRA