29.11.2008← Takaisin

Rukan mäkipäivä kääntyi nihkeän alun jälkeen suomalaisjuhlaksi

Suomen mäkijoukkue ylsi suuryllätykseen ottamalla voiton Rukan joukkuekilpailussa. Itävalta sijoittui toiseksi ja Saksa kolmanneksi. Päivällä käydyn suurmäen kilpailun voiton vei Sveitsin Simon Amman.

Suomen joukkueen ankkuri Matti Hautamäki hypäsi kilpailun pisimmän hypyn, 140 metriä. Samaan ei pystynyt kolmen hyppääjän jälkeen puolen pisteen johdossa olleen Itävallan ankkuri Thomas Morgenstern. Suomi näytti kyntensä pettymyksiä tuottaneen henkilökohtaisen kilpailun jälkeen. Suomen joukkueessa hyppäsivät Ville Larinto, Kalle Keituri, Harri Olli ja Matti Hautamäki. He keräsivät yhteensä 540,1 pistettä Itävallan jäädessä 534,3:een. Lauantain joukkuekilpailu korvasi perjantaina keskeytyneen kilpailun ja se käytiin yhden kierroksen kilpailuna.

JoukkuemäkiI, HS 142 (yhden kierroksen kilpailu)

6. Slovenia 453,5

Mäkihypyn maailmancupin einsimmäinen osakilpailu Rukan HS142 mäessä käytiin vaihtelevissa olosuhteissa. Suomalaistoiveet olivat karsinnan ja harjoitusten jälkeen korkealla. Ne eivät kuitenkaan vielä tuolloin täyttyneet, olosuhteiden ja varmaan liian yrittämisenkin vuoksi. Paras suomalaisista oli Ville Larinto, joka sijoittui 9:nneksi. Voiton kisassa vei Sveitsin Simon Amman. Kolme seuraavaa sijaa meni Itävaltaan.