Uutisen päiväys

28.3.2008← Takaisin

Rukan kansallisessa mäkikilpailussa tuttu voittaja: Janne Ahonen

    Rukan HS142 mäessä käydyn kansallisen mäkikilpailun ylivoimainen voittaja oli LHS:n Janne Ahonen. Toiseksi hyppäsi PHS:n Janne Happonen ja kolmas saman seuran Matti Hautamäki.

    Rukan perjantai illan mäkikilpailu ei tuonut yllätyksiä. Keskiviikkona kilpailu-uransa päättämisestä ilmoittanut Janne Ahonen osoitti, että arvio huipulla lopettamisesta pitää paikkansa. Ahonen oli kilpailun molempien kierrosten paras, hypyt 132 ja 138 metriä, pisteitä yhteensä 287,5. "Kahteen viikkoon en ole hypännyt, hyvä kun tiesin miten päin sieltä alas tullaan," hymyilytti Ahonen innokkaana ympärillään pyörinyttä yleisöä. Jokainen halusi Ahoselta nimikirjoituksen tai päästä valokuvaan yhdessä mäkisankarin kanssa.

    Janne Ahosen manttelinperijäksi nimetty Janne Happonen leiskautti 128,5 ja 134 metriä ja keräsi 274 pistettä. Paineita hän ei aio ottaa häneen asetetuista toiveista. "Toivottavasti hyppy kulkee. En minä usko että minä tulen olemaan yksin, vaan hyppääjiä tulee laajalla rintamalla," Happonen uskoo. Omalta osaltaan hän on tyytyväinen siitä, että Janne Ahosen managerina toiminut Jukka Härkönen on nyt ottanut hänet talliinsa ja mahdollisuudet uusien tukijoiden saamiseen varmasti paranevat. "On hyvä päästä hyppäämään, ilman ettei tarvitse miettiä niitä asioita."

    Kilpailun kolmas oli Matti Hautamäki, joka hyppäsi ensimmäisellään 124 metriä ja toisella 118. Yhteispisteet olivat 233,6.

    Rukan kansallisten HS142 mäkikilpailujen tulokset: www.rukasm2008.fi