Uutisen päiväys

29.10.2012← Takaisin

Roposelle sopimus ammattilaistallin kanssa

Suomen maajoukkuehiihtäjä Riitta-Liisa Roponen allekirjoitti sopimuksen itävaltalaisen Skinfit Racing -hiihtotallin kanssa.

Tästä eteenpäin Roponen panostaa myös pitkän matkan ns. maratonhiihtoihin toki maailmancupin osakilpailut huomioiden. Tulevalla kaudella Roponen pyrkii osallistumaan kahteen kolmeen Ski Classics ja FIS Marathon –kisaan. Sopimus on muotoa 4+1 vuotta.

- Lahden 2017 kotikisat ovat pitkän ajan tavoitteeni. Sitä ennen haluan osoittaa vahvuuteni Val di Fiemmen ja Sotshin 30 kilometrin kisoissa sekä tulevien kausien Ski Classics ja FIS Marathon cup –kisoissa, Roponen kertoo suunnitelmistaan.

Tulevien vuosien kisakalenterit on tehty yhteistyössä ja yhteisymmärryksessä maajoukkueen kanssa.

-  Arvokisavuosina toki pääpaino on MM- ja olympiladuilla, mutta Lahden kotikisoja edeltävänä talvena on tarkoitus kiertää enemmänkin näitä pitkiä kisoja, valmentaja Toni Roponen kertoo.

- Odotan todella yhteistyötä Skinfit Racing Teamin kanssa. Olen todella onnellinen päästessäni harjoittelemaan  yhdessä Valentinan (Shevchenko) ja Stephanien (Santer) kanssa. Tahdon hiihtää parhaani mukaan,Riitta-Liisa  Roponen iloitsee.

- Riitta-Liisa on jo harjoitellut viime vuosina paljon tasatyöntöä. Hän on erittäin kokenut ja hän on usein ollut maailmancupissa parhaimmillaan juuri pitkillä matkoilla. Toki maratonit poikkeavat perinteisistä maailmancup-kisoista, mutta uskon, että näissä kisoissa voi kehittää myös lyhyempien matkojen suorituskykyä, Toni Roponen kertoo.

- Sopimus Riitta-Liisan kanssa on tallillemme yksi askel kohti maailman parasta joukkuetta. Riitta-Liisa on pystynyt huippusuorituksiin maailmancupin pidemmillä matkoilla, ja me luotamme, että hän pystyy samaan tulostasoon pitkän matkan hiihdoissa, Skinfit Racing -hiihtotallin johtaja Marc Hager kertoo.