28.11.2009← Takaisin

Romören hyppäsi Rukan mäkisankariksi - Keituri paras suomalainen

Norjan Björn Einar Romoeren voitti mäkihypyn maailmancupin avauskilpailun Rukalla.

Björn Einar Romören voitti Rukan henkilökohtaisen mäkikilpailun. Norjalaisen jälkeen toiseksi sijoittui Saksan Pascal Bodmer ja kolmanneksi Itävallan Wolfgang Loitzl.

Kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Romören yllättyi voitostaan.

”Hyppäämiseni oli tänään hyvää. Olen tehnyt pieniä muutoksia kesäharjoittelussani ja se kantoi tänään hedelmää. Yleensä kun aloitan kauden hyvin, olen koko kauden hyvässä kunnossa”, kaksi tasaista hyppyä, 139,5 ja 139 metriä esittänyt voittaja kertoi.

Toiseksi sijoittunut Pascal Bodmer hyppäsi toisella kierroksella kilpailun pisimmän hypyn, 141 metriä. Hän nousi ensimmäisen kierroksen kahdeksannelta sijalta toiseksi, eroa voittajaan jäi 9,1 pistettä.

”Olen erittäin onnellinen tästä tuloksesta. Minun pitää varmaan nukkua yön yli ennen kuin tajuan koko asian”, saksalainen totesi.

Kilpailun kolmonen Wolfgang Loitzl oli tyytyväinen viikonlopun menestykseensä.

”Fantastinen kilpailu. Viikonloppuni oli lähes täydellinen”, kertoi eilisen joukkuemäen Itävallan väreissä voittanut Loitzl.

”Odotan jo innolla seuraavaa kilpailua Lillehammerissa”.

Keituri paras suomalainen

Parhaana suomalaisena neljänneksitoista sijoittunut Kalle Keituri oli tyytyväinen, vaikkei kymmenen joukkoon mahtunutkaan.

”Tein tänään kaksi tasaista suoritusta”, kuvaili Keituri päiväänsä.

Kuusi sijaa toisella kierroksella noussut Matti Hautamäki oli kuudestoista. Tasaisen varmasti hypänneet Janne Happonen (21.) ja Kai Kovaljeff (29.) saivat myös maailmancupin pisteitä.

Suomen joukkueen pettymyksiä olivat toiselta kierrokselta karsiutuneet Janne Ahonen (34.), Sami Niemi (49.) ja Harri Olli (50.).

Teksti: Pena Rekiranta