28.2.2008← Takaisin

Romar super-G:n 11:s nuorten MM-kilpailuissa

Alppihiihdon nuorten MM-kilpailujen toiseksi viimeisenä päivänä Andreas Romar vastasi parhaasta suomalaistuloksesta.

Miesten super-G-kilpailu päättyi saksalaisjuhliin, kun Andreas Sander vei voiton 0,12 sekunnin erolla ennen Itävallan Matthias Mayeria. Kolmanneksi laski niin ikään itävaltalainen Björn Sieber neljä sekunnin sadasosaa Mayerille häviten.

Andreas Romar jäi niukasti kymmenen parhaan joukosta ja hävisi voittajalle 1,35 sekuntia.

”Vaihtelevat säät kiusasivat taas laskijoita. Andreakselle sattui kova sumu yläosaan, eikä hän pystynyt laskemaan parasta vauhtiaan. Muuten lasku sujui kaikin puolin moitteettomasti”, kertoi valmentaja Mika Pelli.

Pellin mukaan kokemattomuus vauhtilajeista näkyi muiden suomalaisten otteissa ja he ajoivat ulos.

Suomalaisodotuksia oli ladattu myös päivän toiseen lajiin naisten pujotteluun. Ainoaksi tulokseksi jäi Sara Partasen 40:s sija, kun muut laskivat ulos. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 15:ntenä olleelle Sanni Leinoselle sattui harmittava virhe radan loppuosalla.

”Sanni lähti hyökkäämään hyvin ja laski hienoa laskua toisella kierroksella. Ihan tarkkaan en tiedä, mitä kävi, mutta valitettava ulosajo”, kertasi valmentaja Mika Marila päivän kisaa.

Myös Kristiina Rove laski ulos toisella laskulla. Kilpailun voitti Itävallan Bernadette Schild ennen Sveitsin Celina Hanglia. Kolmas oli Ranskan Nastasia Nöns.

Huomenna kilpailujen viimeisenä päivänä Espanjassa lasketaan sekä naisten että miesten suurpujottelut. Odotukset on ladattu miesten osalta huomiseen kilpailuun, sillä kolme suomalaista starttaa näillä näkymin 30 parhaan joukosta.