11.1.2004← Takaisin

Rocca voittoon ja pujottelucupin kärkeen

Suomen Kalle Palander menetti kärkipaikkansa pujottelun maailmancupissa epäonnistuttuaan Chamonixn kisan toisella kierroksella. Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Palander oli 16:s. Jukka Leino oli 23:s.

”Kilpailu käydään vasta toisella kierroksella,” sanoi Kalle Palander ensimmäisen kierroksen jälkeen ja oli täysin oikeassa. Vesisade piiskasi Kandaharin rinnettä ja toisen kierroksen parhaat lähes järjestään jäivät kauas kierroksen parhaiden ajoista.

Parhaiten kärkinimistä kakkosradan selvitti ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ollut Italian Giorgio Rocca, kisan voittaja. Toiseksi sijoittui ensimmäisen kierroksen jälkeen viidentenä ollut Ranskan Pierrick Bourgeat. Kolmanneksi nousi koko kauden pujottelukuntoaan etsinyt USA:n Bode Miller, joka ensimmäisen kierroksen jälkeen oli vasta 12:s.

Kalle Palander oli heti toisen kierroksen alussa suurissa vaikeuksissa. Hän sai kuitenkin pidettyä itsensä radalla, muttei kuitenkaan saanut missään vaiheessa kunnolla kiinni rytmistä ja sija oli nyky-Kallelle outo: jaettu 16:s tila. Palander jäi voittajasta peräti 1,39 sekuntia.

Suomen edustajista Jukka Leino otti kauden ensimmäiset cup-pisteensä. Hän oli 23:s, oltuaan ensimmäisen kierroksen jälkeen 25:s. Myös Rasmus Laine pääsi maaliin uransa ensimmäisessä maailmancupissa, sijoitus oli 58:s. Jouni Kaitala ajoi ulos ensimmäisellä kierroksella.

Chamonixn voitollaan Giorgio Rocca meni myös pujottelun maailmancupin kärkeen. Toisena on kärjen Palanderin kanssa ennen Chamonixn kisaa jakanut Manfred Pranger AUT, joka sunnuntaina oli kuudes. Kalle Palander on kolmantena.