Uutisen päiväys

30.8.2009← Takaisin

Robert Kranjec voittoon Hakubassa

    Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix jatkui Japanin Hakubassa. Sunnuntaina voiton vei Slovenian Robert Kranjec. Janne Happonen oli kilpailussa 13.

    Hakubassa(JPN) sunnuntaina kilpaillun FIS mäkihypyn kesä GP:n voitti Slovenian Robert Kranjec. Kranjec hyppäsi HS 131-mäessä 131.5 ja 129.5 metriset hypyt ja vei voiton ennen Japanin Daiki Itoa ja Sveitsin Simon Ammannia. Janne Happonen on löytämässä hyvän tason ja sijoittui kilpailun kolmanneksitoista. Happosen kilpailuhypyt kantoivat 116 ja 123 metriä. Matti Hautamäki ei päässyt kilpailun toiselle kierrokselle.
    Päävalmentaja Janne Väätäinen olisi toivonut Happoselta ja Hautamäeltä parempaa tuloskuntoa Hakubassa, mutta oli kuitenkin tyytyväinen sunnuntain kilpailussa Happosen parannukseen.
    - Tänään nähtiin Jannen kohdalla huima parannus eilisestä. Kilpailun taso oli hyvä ja Janne pystyi tekemään kaksi hyvää hyppyä. Nyt tavoite on vakiinnuttaa tuo taso ja sitä kautta saada itseluottamusta ja rentoutta. Hiotaan pieniä yksityiskohtia, niin ollaan taas mukana kärkitaistelussa. Ei hätäillä, eikä hosuta, töitä pitää vaan tehdä, totesi Väätäinen valmennusperiaatteista jatkossa.

    Matti Hautamäen kesäharjoittelu on sujunut hyvin, mutta kesäkilpailuissa ei nähdä päävalmentajan mukaan parasta Mattia.
    - Matin kilpailuhypyt olivat kaukana kärjestä, mutta toisaalta ei Matti ole aiemminkaan kesäkilpailuissa menestynyt. Matti on harjoitellut kesän hyvin ja on hyvässä fyysisessä kunnossa verrattuna viime vuoteen. Kotona päivitetään hyppäämisen mielikuva ja pysytään siinä, kyllä siitä hyvä tulee, toteaa Väätäinen luottavaisena myös Matti Hautamäestä.

    Tuloskooste
    Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2009
    30.8.2009 Hakuba HS 131
    1. Robert Kranjec SLO 279.7
    2. Daiki Ito JPN 271.7
    3. Simon Ammann SUI 268.1
    13. Janne Happonen 218.8
    37. Matti Hautamäki 89.8

    Tulokset www.fis-ski.com