Uutisen päiväys

3.3.2018← Takaisin

Ristomatti Hakola taisteli tiensä sprinttifinaaleihin Salpausselän kisoissa

Salpausselän kisat startattiin tänään sprinttikilpailuilla. Kuusi suomalaishiihtäjää selvitti tänään tiensä jatkoon sprinttien karsinnoista.

Naisista Krista Pärmäkoski ja Aino-Kaisa Saarinen jatkoivat erävaiheeseen ja miehistä Martti Jylhä, Verneri Suhonen, Anssi Pentsinen ja Ristomatti Hakola jatkoivat kilpailua karsinnasta eteenpäin.

Pärmäkoski hiihti puolivälierässään todella vahvasti ja tuli hyvissä asetelmissa loppusuoralle, mutta kolaroi Saksan Crolin kanssa, jonka vuoksi hän jäi eränsä viidenneksi. Kolarointi harmitti urheilijaa, joka koki hiihdon tuntuneen päivän aikanana todella hyvältä.

- Tuli tunne, että saksalainen yritti liian ahtaasta raosta ja sukset otti yhteen. Harmittavaa, kun oli itsellä todella hyvä päivä ja olisi voinut hiihtää vielä. Reiteen ja pakaraan otti osumaa, puujalka ja mustelma siitä tuli, kommentoi Pärmäkoski.

Miesten kilpailussa Martti Jylhä ja Verneri Suhonen jäivät puolivälieriin. Anssi Pentsinen hiihti vahvasti välieriin, mutta matka ei jatkunut finaaliin asti, osittain pienen taktisen virheen takia.

- Koko päivän pystyi hiihtää niin, ettei laktaatit menneet yli, että ois lyönyt kropan semmoiseen maitohappokipsiin. Välierässä tein toisessa mäessä taktisen virheen, kun lähdin vasemmalle, enkä sieltä mahtunut millään, kertasi Pentsinen.

Kilpailun finaali oli todella hidastempoinen. Koko hiihto mentiin tasaisessa ryhmässä ja ratkaisut nähtiin vasta loppusuoralla. Ristomatti Hakola oli lopulta kilpailun viides.

- Ensimmäinen kerta meikäläisen uralle, kun tulee tuommoinen kyttäilykisa. Mä vaan toivoin, että pysyn siinä sisällä ja kun aletaan lyömään, niin oon mahdollisimman hyvällä sijalla, kommentoi Hakola.

Huomenna Salpausselällä jatketaan perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla.

Naisten tulokset
Miesten tulokset

Kuva: Touho Häkkinen