Uutisen päiväys

11.1.2009← Takaisin

Riitta-Liisa Roposen ylivoimaa naisten yhdistelmäkilpailussa

    Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen otti selvän voiton naisten 7,5+7,5 km:n yhdistelmäkilpailussa Jämillä. Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Muranen hiihti hopealle. Kuoreveden Kärkeä edustava Satu Pirttiniemi ylti pronssille.

    Jämijärven Jämillä järjestettävien hiihdon SM-kilpailujen viimeisen kisapäivän ohjelmassa olivat yhdistelmähiihdot, joissa välineitä ja hiihtotapaa vaihdetaan kilpailun puolivälissä.

    Naisten takaa-ajohiihdossa Oulun Hiihtoseuran Riitta-Liisa Roponen teki saman kuin viime vuonna Vantaalla, otti mestaruuden ylivoimaiseen tapaan. Kilpailun perinteiselle osuudelle perjantaina sprinttikultaa ottanut OH:n Pirjo Muranen lähti reipasta vauhtia. Roponen seurasi ja parivaljakko jätti hetkessä muut hiihtäjät kauas taakseen. Muranen ei matkan varrella saanut karistetuksi Roposta kannoiltaan, päinvastoin ensimmäisen osuuden loppuosuudella Roponen siirtyi kärkeen ja tuli suksien vaihtoon ensimmäisenä. Kun Murasen suksien vaihtaminenkaan ei sujunut parhaalla tavalla, oli naisten ero vapaalle osuudelle siirryttäessä jo 14,4 sekuntia.

    - Pirjolla oli shokkialku ja ajattelin, että miten tässä käykään. Pysyin kuitenkin mukana ja toisella perinteisen kierroksella ei eroa tullut. Vapaalla hiihdin rennon kovaa ja viimeisellä kilometrillä pääsin jo tuulettelemaan. Yhdistelmäkilpailu on yksi suosikeistani vapaan 30 kilometrin jälkeen, joskin se riippuu aina siitä, missä kunnossa perinteinen hiihtämiseni on, kertoi Roponen kilpailun jälkeen.

    Vapaan osuudella Pirjo Muranen ei lainkaan lähtenyt ajamaan Riitta-Liisa Roposta kiinni vaan tyytyi kakkossijaan. Eroa kärkikaksikolla oli maalissa 1.41,4. Murasen ero seuraaviin oli sekin reilu, 1.54,3 pronssimitaliin.

    - Ei ollut ihan parasta hiihtoa. Alussa oli tarkoitus lähteä reippaasti Ritun kanssa. Vapaalla tiesin, että Ritu menee menojaan, yritin vain päästä omaan rytmiin. Pitoa oli tänään vähän liiaksikin suksissa. Mukava viikonloppu, kuittasi Muranen

    Kilpailu kolmannesta sijasta oli kaiken aikaa kahden kauppa. Kuoreveden Kärjen Satu Pirttiniemi,22, ja Vieremän Koiton Kerttu Niskanen,20, -parivaljakko otti paikkansa kärkikaksikon perässä jo kilpailun ensimmäisillä kilometreillä. He etenivät tasatahtia molemmilla hiihtotavoilla, kunnes Pirttiniemi vapaan osuuden viimeisessä nousussa hivuttautui Niskasen edelle ja pysyi siinä vaikka tämä vielä loppusuoralla yritti kiriä ohi. Maalissa eroa oli vain 0,2 sekuntia. Niskasen kohtalona oli lauantain tapaan jäädä neljänneksi eli mitalikolmikon ulkopuolelle.

    - Ajattelin iskeä viimeiseen nousuun, jos varaa on. Se onnistui. Lähdin kisaan parantamaan tämän viikonlopun saldoa ja en kyllä ihan uskonut tähän (pronssiin), mutta tästä lähdin taistelemaan, Pirttiniemi myhäili.

    Tulokset ja lisätietoja: www.jamism.fi