Uutisen päiväys

28.1.2005← Takaisin

Riitta-Liisa Lassila otti vapaan kympin mestaruuden

Joutsan Pommin Riitta-Liisa Lassila otti kultaa Jämillä 17 asteen pakkasessa käydyllä vapaalla 10 kilometrillä ennen isäntien Kirsi Välimaata ja Kangasniemen Kalskeen Virpi Kuitusta.

Riitta-Liisa Lassila lähti matkaan viimeisenä ja eteni määrätietoisesti kohti mestaruutta, voittaen uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden selvällä, 24,2 sekunnin erolla seuraavaan.

- Ensimmäisestä puolesta kilometristä loppuun asti olin selvillä tilanteesta, kertoi Lassila maalissa todeten Jämin latujen olleen varsin vaativat.

- Esimerkiksi Jällivaaran maailmancupissa hiihdettiin selvästi helpommilla radoilla.

Lassilalle SM-kilpailu oli yksi osa valmistautumista Oberstdorfin MM-kisoihin ja kaikki näyttää hänen mukaansa nyt hyvältä.

Jämin Jänteen Kirsi Välimaan sijoittumista hopealle vapaan hiihtotavan mestaruuskisoissa voidaan pitää pienenä yllätyksenä, onhan hänet tähän mennessä tunnettu lähinnä perinteisen hiihtäjänä. Syynä  vapaan hiihtovauhdin löytymiselle Välimaa arveli paneutumisensa tekniikkaharjoitteluun.

- Kyllä se oli talven parasta vapaan hiihtoani. Ei se kunnosta ole ollut tähänkään asti kiinni. Tekniikan myötä tulee myös vauhtia.

Onnistuminen kotiladuilla oli Välimaalle ja kisajärjestäjille iloinen asia.

- Kyllä näitä latuja on jo kymmeniä vuosia kierretty, joskaan tänä vuonna en huonon lumitilanteen takia ole päässyt montaa kertaa kokeilemaan juuri näitä kilpailulatuja, Välimaa sanoi ja kertoi lähtevänsä heti SM-kisojen jälkeen valmistautumisleirille Italiaan.Hän aikoo pysyä siellä kunnes edessä ovat Reit im Winkln mc-kisat, joista matka jatkuu suoraan MM-kisoihin.

Kuuman ryhmän jäniksenä matkalle lähtenyt Virpi Kuitunen otti pronssimitalin vain viisi kymmenystä Välimaalle hävinneenä. Muiden kärkinaisten tapaan Kuitunen vakuutti olevansa etenemässä suunnitelmien mukaisesti kohti Oberstdorfin MM-kisoja. Hänenkin ohjelmassaan on viimeistelyleiri Italiassa, kuitenkin niin, että hän ehtii vielä ennen MM-kisoja pistäytyä kotimaassa.

SM-kympin neljänneksi sijoittui Ounasvaaran Hiihtoseuran Pirjo Manninen, viidenneksi Parkanon Urheilijoiden Annmari Viljanmaa ja kuudenneksi Noormarkun Nopsan Kati Venäläinen.

Tulokset ja lisää kisoista http://www.jamism.fi