Uutisen päiväys

3.2.2006← Takaisin

Rienda-Contreras kauden ensimmäiseen voittoon, Poutiainen 15:s

Aurinko paistoi kun Ofterschwangin rinteillä kisattiin naisten suurpujottelun maailmancupin pisteistä. Voittoon laski ensimmäistä kertaa tällä kaudella Espanjan Marie Jose Rienda-Contreras.

Kakkoseksi riensi naapurimme Ruotsin ylpeys Anja Pärson ja kolmanneksi sujutteli Itävallan Nicole Hosp. Suomen Tanja Puotiainen oli 15:s ja maailmancupin debyyttinsä tehnyt Sanni Leinonen karsiutui toiselta kierrokselta.

Tanja Poutiaisen lasku näytti molemmilla kierroksilla helpolta ja virheettömältä, samanlaiselta kuin jo niin monta kertaa tällä kaudella aiemminkin. Kello vaan ei pysähdy yhtä nopeasti kuin kärkinaisilla.

- Lasku tuntuu ja näyttää hyvältä, ei voi muuta kun ihmetellä miksi aika ei ole niin nopea kuin pitäisi, kertaili Poutiainen laskunsa jälkeen.

Jo ensimmäisellä kierroksella Rienda-Contreras otti komennon itselleen jättäen toiseksi sijoittunutta Anja Pärsonia 0,41 sekuntia. Pärsonin maannainen Anna Ottoson oli ensimmäisen kierrroksen jälkeen kolmantena mutta hyytyi lopulta neljänneksi. Viidennen sijan vei paremmin vauhtilajien puolella viihtyvä Italian Nadia Fanchini.

Sanni Leinosen avaus maailmancupissa sujui vielä hieman haparoiden. Leinonen on hiitänyt harjoituksissa nopeita laskuja aivan kärkilaskijoiden tuntumaan. Tänään lasku ei lähtenyt vaan kulkemaan ja Leinonen ei saanut suksea toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

- Tuntui että suksea ei oikein saanut leikkaamaan, lumi oli jotenkin oudon tuntuista ja kovaa, kertasi Leinonen uran ensimmäisen mc-startin jälkeen.

Tänään laskettu suurpujottelu laskettiin Mariborissa perutun kisan korvaavana. Huomenna lasketaan vielä suurpujottelua ja sunnuntaina on vuorossa pujottelu.