16.11.2008← Takaisin

Ranskan Jean-Babtiste Grange vahvin Levi Blackissä

Levin maailmancup viikonloppu huipentui sunnuntaina tiukimpaan kisaan mitä maailmancupissa on vähään aikaan nähty. Loistavat olosuhteet tarjosivat hyvät mahdollisuudet myös suurella lähtönumerolla kilpailuun lähteneille pujottelijoille. Ensimmäisen kierroksen 30 parasta mahtuivat 1.40 sekunnin sisään, joten kilpailu oli todella tasainen. Yhden komeimmista nousuista teki Suomen Jukka Leino, kun hän nousi toiselle kierrokselle lähtönumerolla 60.

Toiselle kierrokselle Leino pääsi lähtemään 12:sta kun hänen sijoituksensa ensimmäisen kierroksen jälkeen oli 19:sta Virhe rinteen yläosassa meinasi suistaa Leinon radalta, mutta hän onnistui jatkamaan laskuaan ja sijoittui lopputuloksissa 18:sta.

”Oli kyllä varmaan yksi urani parhaimmista pelastuksista, että pääsin jatkamaan laskua. Ensimmäisen kierroksen jälkeen päätin, että kaikki on laitettava peliin, kun toisella kierroksella on mukana maailman 30 parasta pujottelijaa siellä ei parane varmistella” Leino totesi.

Kilpailun voitti jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Ranskan Jean-Babtiste Grange. Hän voitti toiseksi tulleen USA:n Bode Millerin 0.79 sekunnin erolla. Millerin toisessa laskussa nähtiin vanhaa Bodea, ensimmäisen laskun ollessa hyvin tasapainoinen. Tiukan taistelun kolmannesta sijasta vei Itävallan Mario Matt, ennen neljänneksi laskenutta Sveitsin Silvan Zurbriggeniä.

Jukka Leinon lisäksi muut suomalaiset eivät onnistuneet hyödyntämään kotietua ja tuttua rinnettä. Lähimmäksi toista kierrosta pääsi Jukka Rajala, joka laski 42:ksi jääden toisen kierroksen paikasta neljä sekunninkymmenystä. Marcus Sandellin, Petteri Kantolan, Tuukka Kaukoniemen ja Andreas Romarin kohtaloksi koitui keskeyttäminen ensimmäisellä kierroksella. Vaikka loppujoukkue ei maaliin selvinnytkään oli heidän otteissaan myös hyviä puolia.

“Jos väliaika olisi ensimmäisten kymmenen portin jälkeen niin veikkaisin, että Andreas olisi ollut johdossa. Niin kovalla sykkeellä hän lähti viikseltä liikkeelle” loukkaantumisesta kärsivä Kalle Palander sanoi.