Uutisen päiväys

14.1.2006← Takaisin

Rajalalta vahva olympianäyttö, jälleen Eurooppa cupin voitto

Tänään lasketussa Eurooppa-cupin suurpujottelun osakilpailussa oli jälleen suomalaisjuhlat. Saksan Oberjochissa laskettu kisa päättyi komeasti Jukka Rajalan voittoon. Voitto oli Rajalalle jo toinen Eurooppa cupissa vajaan viikon sisään. Edellinen voitto tuli tiistaina Itävallan Hinterstoderissa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla kärkisijalla ollut Rajala laski vakuuttavasti myös toisella kierroksella. Eroa kakkoseen Rajala repi lopulta 22 sadasosaa ja hyvän toisen laskun ansiosta Rajala kiilasi koko joukon kärkeen napaten kilpailusta täydet pisteet ja paikan korkeimmalta korokkeelta.

Rajala on osannut ajoittaa kuntonsa kohdilleen. Juuri olympialaisten alla, joukkuevalintojen kynnyksellä, napatut Eurooppa cupin voitot ovat varmasti isossa arvossa, kun Suomen alppihiihdon maajoukkueen johto tekee viimeisetkin valinnat edustuspaikoista Torinon olympialaisiin.

Rajala oli itse erittäin tyytyväinen päivän suoritukseen ja etenkin kisan lopputulokseen.

- Kisa oli multa kyllä pirun hyvä. Lähtönumerolla 4 pääsin ekalla kierroksella hyväkuntoiseen mäkeen tykittämään. Lasku tuli hyvin, ja enemmänkin olisi voinut kaasua antaa, mutta päätin tulla varmasti maaliin. Toinen lasku oli tyylipuhdas suoritus. Tiistain voitosta sain itseluottamuksen kohdilleen ja tänään tuolla ylhäällä tiesin, että pystyn voittamaan tämänkin kisan. Monta kovaa nimeä jäi taakse. Voitto taas tietysti ruokkii enemmän itseluottamusta ja huomiseen maailman cupin kisaan Wengenissä voi lähteä luottavaisin mielin. Tavoitteena siellä on tietysti paikka toisella kierroksella ja maailman cupin pisteillä. Parasta lähden tekemään ja mahdollisuudet kolmenkympin sakkiin on, Rajala kertoi palkintoseremonian jälkeen.

Toinen mukana ollut suomalainen, Petri Härkönen, laski toisen kierroksen nopeimman laskun ja oli lopputuloksissa hänkin hienosti sijalla 15.

Seuraavaksi Rajalalla on siis vuorossa huomenna sunnuntaina laskettava maailmancupin pujottelu Wengenin rinteillä.