Uutisen päiväys

5.1.2004← Takaisin

Puijon Arttu Lapille pienmäen SM-kultaa

Kotimaassa kuntoaan hiova Puijon Hiihtoseuran Arttu Lappi vei Jyväskylässä hypätyn pienmäen SM-kultamitalin 66 ja 64 metrin hypyillään. Viime vuonna Kouvolassa saavutettu hopea kirkastui nyt kullaksi.

K64-mäestä hypätyn kilpailun toiseksi sijoittui lähes kahden pisteen erolla seurakaveri Taku Takeuchi, mutta hänelle ei hopeamitalia luovutettu kansalaisuuden takia vaan sen sai kolmanneksi hypännyt Puijolta Artun ja Takun tapaan Laajavuoreen saapunut Lassi Huuskonen. Pronssi meni Harjavallan Jymyn Jarkko Heikkoselle.

Lappi oli tyytyväinen ensimmäiseen hyppyynsä, mutta toisella mäkiviikolta tutut perusviat tulivat jälleen esille.

-         Ensimmäinen oli ihan ok, mutta toinen jälleen sellainen perushuono. Keulasta se menee ohi. Ponnistus myöhästyy ja sitten se sitten onkin, analysoi Lappi.

Mäkikiertueelta kotiin lähetetty puijolainen tietää onneksi miksi hyppy ei tällä hetkellä kulje.

-         Henkisellä puolella ne ongelmat paljolti ovat. Hirmu yrittämistä se on välillä ja silloin pieleen menee takuuvarmasti. Mutta usko on kova siihen, että kyllä hyppyvire vielä tällä kaudella sieltä löytyy.

Takeuchi harjoittelee ja opiskelee Suomessa

Kilpailussa toiseksi tulleella Kuopiossa asuvalla japanilaisella Taku Takeuchilla oli Lapin tapaan ongelmia toisessa hypyssään.

-         Ponnistus ei vaan osunut kohdalleen toisessa hypyssä, mutta ensimmäiseen olen suhteellisen tyytyväinen.

Vasta huhtikuussa Suomeen saapunut Takeuchi aikoo viettää seuraavat kolme vuotta Suomessa harjoittelemassa ja opettelemassa hyppäämistä. Opiskelupaikka on järjestynyt Kuopion puualan ammattioppilaitoksesta.

Pienmäen SM-kilpailut järjestettiin nyt yhdeksännen kerran.

Marko Ovaska
Jyväskylän Hiihtoseura r.y.

Tulokset ja muuta pienmäen SM-kisoista:
http://www.jhs.fi/news/news23.html