Uutisen päiväys

29.8.2008← Takaisin

Poutiaisella vauhti päällä kesän lumileireillä

Naisten alppihiihtomaajoukkueen kesän lumileirit Keski-Euroopan jäätiköillä ovat sujuneet erinomaisesti. Kevään ja alkukesän kylmät kelit ovat taanneet hyvän lumitilanteen, eivätkä sateet ole sotkeneet joukkueen suunnitelmia.

Naisten maailmancup-laskija Tanja Poutiainen on tyytyväinen kesän lumileiripäivien määrään ja laatuun.

”Nyt on menossa kolmas lumileiri ja sunnuntaihin mennessä lumipäiviä on kertynyt reilut kaksikymmentä. Ja ne päivät ovat olleet erittäin hyviä lumipäiviä. Tilanne on hyvä, kun mietitään, että eletään vasta elokuun loppua”, kertoi Poutiainen aurinkoisesta Sveitsin Saas Feestä.

Viime kauden alussa pujottelun tekniikkaongelmista kärsinyt Poutiainen on päässyt harjoittelemaan nyt tasapainoisesti sekä pujottelua ja suurpujottelua. Edellisellä leirillä Sveitsin Zermattissa harjoituksiin otettiin mukaan supersuurpujottelu.

”Koska pujottelua ei ole tarvinnut laskea ihan yhtä paljon kuin viime vuonna, saimme treeneihin kivan vauhtipätkän mukaan. Super-G:n laskeminen on tosi hyvää harjoitusta suurpujottelun kannalta”, viime vuonna myös yhden supersuurpujottelukilpailun laskenut Poutiainen kertoi.

Poutiainen on leireillyt kesällä yhdessä naisten Eurooppa-cup-joukkueen Sanni Leinosen ja Jessica Honkosen kanssa. Saas Feen leirillä on samaan aikaan myös naisten nuorten maajoukkue Tehotyttötiimi.

”Ollaan saatu lentis- ja futispelejä aikaiseksi kuivatreeneissä, kun on paljon porukkaa. Se on mukava lisä harjoituksiin, kun aikaisempina vuosina semmoisista joukkuepeleistä on ollut turha haaveilla”, jalkapalloa Rovaniemen Palloseuran naisten joukkueessakin pelannut Poutiainen kertoili.

Naisten alppihiihtomaajoukkueen leiri Saas Feessä päättyy sunnuntaina 31.8.2008. Seuraavalle leirille Keski-Eurooppaan joukkue matkustaa sunnuntaina 14.9.2008.