4.1.2009← Takaisin

Poutiainen vatsavaivaisena seitsemänneksi Zagrebin pujottelussa

Naisten pujottelun maailmancupin vuoden avauskilpailu järjestettiin Kroatin Zagrebissa sunnuntaina. Suomalaisista kisaan otti osaa tuttu kolmikko Tanja Poutiainen, Tii-Maria Romar ja Sanni Leinonen.

Poutiainen on voittanut viimenä kahtena vuotena Zagredin pujottelun, mutta tänä vuonna voitto kariutui lauantaiyönä puhjenneeseen vatsaflunssaan. Oksentelusta huolimatta Poutiainen laski ensimmäisellä kierroksella kuudenneksi nopeimman ajan.

”Tosi rankka yö ja päivä oli. Rinteeseen lähtiessä ei ollut oikeastaan mitään tavoitteita, lähdin vaan tsemppaamaan kovasti. Tämän hetkisestä kunnosta tulos ei missään nimessä huonoa kerro, kun puolikuntoisenakin voi laskea lähes kärjen vauhtia” Poutiainen totesi.

Erot kärjessä kasvoivat suuriksi, kun nopeinta vauhtia piti Yhdysvaltojen Lindsey Vonn, josta Poutiainen jäi 1.94 sekuntia. Vonnin kyydissä pysyi ainoastaan Saksan Maria Riesch, joka hävisi 0.43 sekuntia. Kolmannelle sijalle laski Veronica Zuzulova Slovakiasta.

Toisella kierroksella Poutiainen menetti hieman sijoitustaan. Kierrosten välillä rovaniemeläinen joutui turvautumaan nesteytykseen, koska ei ollut pystynyt juomaan nestettä koko aamun aikana. Lopputuloksissa Poutiaisen sijoitus oli seitsemäs, josta hän sai kuitenkin arvokkaita maailmancupin pisteitä.

”Uusia kokemuksia tuli kyllä roppakaupalla. En edes muista millon oisin ollut kisoissa kipeänä. Kierrosten välillä piti tosiaan käydä nesteytyksessä, koska en ollut saanut syötyä mitään koko päivänä ja nestettäkin oli mennyt todella vähän. Rata täällä on vielä todella kuluttava, kun se on pitkä ja jäässä, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tulokseen. Pari kovaa laski toisella kierroksella ulos, joka nosti minun sijoitusta, mutta se on alppihiihtoa” Poutiainen summasi.

Kilpailun voittoon laski Saksan Maria Riesch. Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Lindsey Vonn johti vielä toisessa väliajassa, mutta hän kaatui loppujyrkänteellä, joten näin Riesch nappasi kolmannen perättäisen pujotteluvoiton. Toiselle sijalle nousi Italian Nicole Gius ja kolmannelle korokkeelle nousi Tsekin Sarka Zahrobska.

Sanni Leinosen kilpailu päättyi ensimmäisellä kierroksella hieman haparoivaan laskuun. Lopputuloksissa Leinosen sijoitus oli 37. Tii-Maria Romarin lasku päättyi ensimmäisellä kierroksella ulosajoon jo rinteen alkuosalla.