Uutisen päiväys

29.12.2008← Takaisin

Poutiainen toiselle sijalle Semmeringin pujottelussa

    Vuoden viimeinen alppihiihdon maailmancupin osakilpailu laskettiin Itävallan Semmeringissä, jossa vuorossa oli naisten pujottelu. Sunnuntaina samaisessa Panorama rinteessä ei suomalaismenestystä nähty, mutta maanantain pujottelussa oli aivan eri meininki.

    Ensimmäisellä kierrokselle Suomen Tanja Poutiainen pääsi lähtemään rinteeseen toisena ja Poutiainen laski samantien pohja-ajan, joka kesti Saksan Maria Rieschin laskuvuoroon saakka. Toiselle kierrokselle lähdettiinkin Rieschin pitäessä kärkipaikkaa ja suomalaisen jälkeen kolmantena oli Itävallan Kathrin Zettel. Poutiainen oli Rieschiä jäljessä +0.53 sekuntia ja Zettel oli jäänyt +0.78 sekuntia.

    ”Sunnuntain tulosta ei auttanut jäädä murehtimaan, vaan täysillä uusiin koitoksiin. Tietty epäonnistumisistakin voi oppia jotain, mutta hyvin pystyin keskityymänn tämän päivän koitokseen” Tanja Poutiainen totesi.

    Suomen muilla laskijoilla ei ollut onni myötä Suomen päävalmentajan Janez Slivnikin merkkaamalla radalla. Sanni Leinosella lipsahti keppi väärältä puolelta puolelta suksea, sekä Tii-Maria Romar laski käännöksen radan puolivälissä leveäksi ja sitä kautta ulos radalta. Näin ollen haaveet toiselle kierrokselle pääsemisestä jäivät naisten osalta tässä kilpailuissa toteutumatta.

    Toisella kierroksella Poutiainen pääsi rinteeseen toiseksi viimeisenä. Lasku oli taattua Poutiaista ja hän laski kierroksen neljänneksi nopeimman ajan. Jyrkälle tullessa hänelle sattui pieni virhe, mutta rinteen loppuosa tuli taas erittäin hyvällä sykkeellä.

    ”Tiedossa oli, että se on pitkä rata ja siinä on vääntöä loppuun asti. Senttiäkään ei voi antaa periksi ja varsinkin loppuosalla tehdään ero muihin laskijoihin. Sen verran hyvässä kunnossa olen, että tiesin voimien riittävän hyvin myös loppupätkälle”, Poutiainen kertoi laskuistaan.

    Kilpailun voittoon laski vahvassa pujottelukunnossa oleva Saksan Riesch. Hän peittosi Poutiaisen 0.21 sekunnilla. Kolmannelle sijalle nousi Yhdysvaltojen Lindsey Vonn, joka pudotti Kathrin Zettelin neljännelle sijalle. Päivän voittaja Riesch nousi voitollaan pujottelucupin kärkeen ja Poutiainenkin onnistui nostamaan osakkeitaan cupissa nousemalla neljännelle sijalle.

    ”Vahvasti Riesch veti, hänellä on hyvä itseluottamus päällä, mutta kuten toisella laskulla sain paljon eroa kurottua kiinni, joten ei hän mikään voittamaton ole” Poutiainen antoi tunnustusta kilpakumppanilleen.

    Kausi jatkuu vuodenvaihteen jälkeen pujottelulla Kroatian Zagrebissa. Siellä naiset kilpailevat 4. ja miehet 5. tammikuuta.