15.2.2008← Takaisin

Poutiainen paras Zagrebissa - Kristallipallon kohtalo edelleen avoin

Tanja Poutiainen lunasti tänään ennen kaikkea omat odotuksensa omasta pujottelukunnostaan voittamalla Zagrebin maailmancupin SnowQueen Trophy -iltapujottelun.

Tanja Poutiainen pystyi parhaiten säilyttämään kisatuntumansa tekniikkalajeissa olleen pitkän tauon jälkeen.

Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vajaat neljä kymmenystä johtavan Itävallan Marlies Schildin takana. Jäinen Zagrebin rinne sopi tänään Poutiaiselle, joka oli valmistautunut olosuhteisiin hyvin.

”Ensimmäinen lasku ei ollut täydellinen, ainakin yksi virhe sattui loivalla, joten olin aika yllättynyt, että olin niinkin lähellä kärkeä. Koko ajan oli kuitenkin hyvä suksituntuma, joten mitään varmistelua se ei ollut. Tiesin ensimmäisen laskun jälkeen kaiken olevan mahdollista”, kertoi Poutiainen vapautuneesti.

Poutiaisen toinen lasku sujui ilmiömäisesti ja maaliin tullessaan hän kasvatti eroa takana olleisiin. Toisena ollut Nicole Hosp (AUT) laski ulos ja viimeisenä rinteeseen syöksynyt Schild hävisi lopulta Poutiaiselle 0,52 sekuntia. Palkintorahoiltaan kauden arvokkaimman iltakisan kolmas oli Slovakian Veronika Zuzulova, joka hävisi Poutiaiselle 0,68 sekuntia.

”Toinen lasku oli vauhdikas, ei mitään yliyrittämistä. Treeneissä olen laskenut järjestäen tämmöisiä, joten tiesin sen tulevan jossain vaiheessa myös kisaan. Rennolla mielellä omien laskujen laskeminen on helppoa”, jatkoi Poutiainen.

Poutiainen ja Schild ovat hallinneet tasavahvasti Zagrebin pujottelumaailmancupeja. Poutiaisen edellinen voitto tuli Kroatiasta vuonna 2005, jonka jälkeen Schild nappasi kaksi voittoa vuosina 2006 ja 2007. Nyt oli jälleen Poutiaisen vuoro.

Poutiainen nousi nyt pujottelucupissa kolmanneksi 452 pisteellään. Hosp on toisena 13 pistettä enemmän keränneenä. Schild on 88 pisteen karkumatkalla.

”Mulla on cupissa hyvä tilanne, olen edelleen takaa-ajaja, joten varmistella en voi. Viimeiset kisat pitää laskea samalla tavalla, lujaa, niin kristallipallon kohtalo on edelleen avoinna”, selvitti Poutiainen pujottelucupin tilannettaan.

Sunnuntaina Zagrebissa lasketaan miesten pujottelu, jossa suomalaisista laskee Jukka Leino. Kilpailu alkaa 1. kierroksen laskuilla klo 11.15 ja jatkuu 2. kierroksella klo 14.15. Kilpailua voi seurata MTV3 MAXilla klo 11.05 ja 14.05 sekä MTV3:lla klo 14.00 alkaen.