Uutisen päiväys

17.3.2008← Takaisin

Poutiainen molemmissa lajeissa maailmancupin neljänneksi

    Iloisen itsevarma Tanja Poutiainen oli täynnä aurinkoa finaalipäivän keväisessä suurpujottelurinteessä.

    Tanja Poutiainen lähti ensimmäisen kierroksen kolmannelta sijalta hakemaan jopa voittoa, mutta tiukka kärki karkasi tänään +0.39 sekunnin päähän ja Poutiainen sijoittui viidenneksi.

    ”Ensimmäinen lasku tuntui todella hyvältä ja ajattelin, että kiristämisen varaa jää vielä toiselle kierrokselle. Toisessa laskussa alku oli nopea eikä loppukaan ollut huono, mutta kärki oli tänään todella tiukka niin kuin sen tietty pitääkin olla”, Poutianen tuumaili.

    Poutiaisen loppuhuipennuksesta jäi puuttumaan tänään palkintosija tai nouseminen maailmancupin kolmen parhaan joukkoon, mutta siitä huolimatta kautta voidaan pitää onnistuneena. Poutiainen on molemmissa lajeissa pujottelussa ja suurpujottelussa maailman neljänneksi paras laskija.

    ”Kausi olisi tietysti ollut kiva päättää mitalisijalle tai maailmancupin kolmen parhaan joukkoon, mutta vaikka fiilikset ovat vähän kaksijakoiset täytyy tasaisen hyvin menneeseen kauteen olla aika tyytyväinen. Pujottelu on nyt kauden lopussa paljon paremmalla
    mallilla, kuin se oli viime vuonna tähän aikaan. Jouduimme treenaamaan viime keväänä niin paljon pujottelua, että suurpujottelu ja vauhtiharjoittelu jäi vähemmälle. Tietysti joitain teknisiä juttuja pitää harjoitella vielä keväällä, mutta tämän kauden päättäminen tulee
    kyllä viime vuotta paljon helpommin”, Poutiainen kertoi.

    Poutiaisen kausi jatkuu vielä maailmancupin ulkopuolella ensi viikon tiistaina Kroatian Innerkremsissä käytävässä Super G-kilpailussa ja Rukan SM-kisoilla.

    ”Nyt kun pujottelu on niin hyvällä mallilla otamme harjoitteluohjelmaan myös vahtilajit, sillä super-G tukee hyvin myös suurpujottelua. Voi olla, että lasken vielä joitain FIS-kisoja, että
    pisteet riittävät mahdolliseen maailmancupin kisoihin”, Poutiainen valotti loppukevään suunnitelmia.

    Poutiainen ei vielä luvannut, että häntä nähtäisiin vauhtilajien maailmancupin kisoissa, mutta selkeä päätös siihen suuntaan on nähtävissä harjoitusohjelmamuutosten vuoksi.

    Suomalaisten laskijoiden alppifinaalit Italian Bormiossa päättyivät tänään Poutiaisen kisaan. Miesten suurpujottelussa uransa parhaaseen sijoitukseen laskenut Marcus Sandell sai maailmancupin kauden päätökseen jo eilen perjantaina. Huomenna on jäljellä tiimikilpailu.

    Tulokset
    Naisten suurpujottelu, Bormio, 15.3.2008:
    1) Elisabeth Görgl, AUT, 2.24,96, 2) Manuela Mölgg, ITA, +0,07
    3) Kathrin Zettel, AUT, +0,30 … 5) Tanja Poutiainen, FIN, +0.39

    Tulokset kokonaisuudessaan
    http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=49876

    Maailmancupien loppupisteet
    Suurpujottelu, naiset:
    1) Denise Karbon, ITA, 592 p., 2) Elisabeth Görgl, AUT, 479 p., 3)
    Manuela Mölgg, ITA, 359 p. 4) Tanja Poutiainen, FIN, 297 p.