Uutisen päiväys

28.2.2008← Takaisin

Poutiainen kilpailee tekniikkalajeissa Arberissa, Pellinen vauhtilajeissa Kvitfjellissä

    Tulevana viikonloppuna Suomen alppimaajoukkueen urheilijoista tulessa ovat Tanja Poutiainen ja Jouni Pellinen.

    Tanja Poutiainen jahtaa arvokkaita pisteitä tekniikkalajien, pujottelun ja suurpujottelun, maailmancupeissa Saksan Arberissa. Lauantain suurpujottelussa Poutiaisen tähtäimessä on nousta palkintopallille ja sitä kautta myös kohti suurpujottelucupin palkintosijoja. Kolmossijaa tällä hetkellä pitävään Italian Manuela Mölggiin on matkaa reilut 20 pistettä.

    Pujottelucupissa kilpailu on erittäin tiukka. Zagrebin kilpailun jälkeen cup tiivistyi Poutiaisen voittaessa ja Itävallan Nicole Hospin laskiessa ulos. Poutiainen on pujottelucupissa kolmantena 13 pistettä Hospin perässä ja johtaja Marlies Schildiin eroa on 88 pistettä. Poutiainen on tyytyväinen takaa-ajajan asemaan.

    ”Minulla ei ole paineita, vaan voin lähteä laskemaan rennosti omia laskujani. Niillä voitto irtosi Zagrebissakin”, Poutiainen sanoi Zagrebin pujotteluvoiton jälkeen.

    Pellinen syöksyy Kvitfjellissä

    Suomen alppimaajoukkueen vauhtilajilaskija Jouni Pellinen kokeilee vauhtiaan maailmancupissa Norjan Kvitfjellissä tulevana viikonloppuna. Kvitfjellssä kilpaillaan kaksi maailmancupin syöksyä ja yksi super-G-osakilpailu.

    Pellinen ei vielä tänään päässyt harjoituksiin kisarinteelle, mutta valmentaja Michael Steiner oli tutustunut rinteeseen ja kehui rataa erinomaiseksi.

    ”Rata oli Miken mukaan erinomainen, ei hirveän vaativa, mutta yksi maailmancupin parhaimmista. Huomenna torstaina Jounikin pääsee jo tositoimiin, kun täällä lasketaan ensimmäiset harjoitukset”, kertoi Pellisen valmentajana Norjassa toimiva Jukka Markkanen.

    Arber (GER), aikataulu (Suomen aikaa)
    1.3.
    klo 11.00 Naisten suurpujottelu, 1. kierros
    klo 14.00 Naisten suurpujottelu, 2. kierros
    2.3.
    klo 11.00 Naisten pujottelu, 1. kierros
    klo 14.00 Naisten pujottelu, 2. kierros

    Kvitfjell, aikataulu (Suomen aikaa)
    29.2. klo 12.30 Miesten syöksy
    1.3. klo 12.30 Miesten syöksy
    2.3. klo 12.00 Miesten super-G

    MTV3 ja MTV3 MAX näyttävät viikonlopun alppihiihdon maailmancupin kilpailut. Televisiointiaikataulu löytyvät osoitteesta http://www.mtv3.fi/urheilu/alppihiihto2007/erik.shtml?36156

    Kilpailuja voi myös seurata FIS:n Live-on-linessa http://www.fis-ski.com/uk/liveonline/alpineskiing.html