19.4.2008← Takaisin

Poutiainen ja Sandell veivät suurpujottelun SM-kullat

Alppihiihdon kilpailukausi päättyi suurpujottelun SM-kilpailuihin Pyhätunturilla lauantaina 19.4. Erinomaisessa säässä laskettu kisa sytytti laskijat taistelemaan kirkkaimmista mitaleista, ja kun rinne pysyi yöpakkasen jäljiltä myöhäiseen ajankohtaan verrattuna hyvänä, tuloksena oli hieno alppikauden päätös.

Kisapäivä aloitettiin miesten suurpujottelulla, jolla taattiin tasapuoliset olosuhteet. FIS-kilpailun voittoon laski eiliseen tapaan italialainen Alexander Ploner, mutta Suomen-mestaruuden vei Grankulla IFK Alpinen Marcus Sandell. Sandell oli tyytyväinen järjestelyorganisaation päätökseen käydä miesten kilpailu kokonaisuudessaan läpi aamupäivän aikana.

”Päästiin laskemaan molemmat kierrokset kovalla ja se oli hyvä. Itse yritin enemmän kuin eilen ja tulos on hyvä. Kisakausi on ollut pitkä ja nyt on kiva lähteä lomalle SM-kulta taskussa”, Sandell sanoi kisan jälkeen.

Suomen-mestaruushopealle laski Kouvolan Hiihtoseuran Jukka Rajala. Rajala oli mielissään kauden toisesta SM-mitalista, ensimmäinen tuli pujottelussa Rukalla kolme viikkoa sitten.

”Tähän on hyvä päättää kausi, melkoista taistelua on ollut. Ploner ja Mare karkasivat, enkä pystynyt kummallakaan laskulla vastaamaan kovemmille äijille”, rentoutunut Rajala jutteli.

Kolmas oli Imatran Urheilijoiden vauhtilajilaskija Jouni Pellinen.

”Ei riittänyt oma vauhti aivan kärjelle. Laskut olivat aika tasapaksuja, pieniä virheitäkin tuli”, hankalan kauden laskenut Pellinen kertoi.

Pellinen oli kuitenkin tyytyväinen loppukauteen sillä SM-mitaleja tuli niin vauhtilajien kisoista Åresta kuin nyt suurpujottelustakin

Naisilla tänään eilistä tiukempi kisa

Naisten suurpujottelun mestaruuden vei nimiinsä Rovaniemen Tanja Poutiainen. Eilisen ylivoimainen ykkönen voitti tänään toiseksi tullutta Nilsiä Skin Sara Partasta 0,76 sekuntia.

”Nastaa oli laskea myös tänään. Kyllä tuo rata sytyttää vielä loppukaudestakin. Ensi viikolla treenaan Suomulla keskiviikosta sunnuntaihin, sitten odottaa loma”, vapun aattona kuukauden loman aloittava Poutiainen kertoi.

Toiseksi laski loppukautta kohden otteitaan parantanut Tahkon alppikoululainen Sara Partanen.

”Vähän oli rata pehmennyt, mutta toisella oli mielestäni parempi. Sisuunnuin ensimmäisen kierroksen viidennestä sijasta ja sainkin nostettua itseni mitaleille”, kertoi silminnähden vapautunut Partanen, joka lähtee ensi viikoksi Suomulle vielä testaamaan suksia.

Vasa Skidklubin Tii-Maria Romar laski SM-pronssille. Kipeä selkä ei tänään vaivannut, vaan neitokainen laski rennosti koko kisan.

”Kivaa on aina ottaa mitali, hyvä fiilis. En tiedä mitä olisi pitänyt tehdä, että olisin laskenut kovempaa, tänään se riitti pronssille”, Romar sanaili.