Uutisen päiväys

11.3.2008← Takaisin

Poutiainen ja Sandell suomalaisedustajina alppihiihdon MC-finaaleissa

    Tämän viikon aikana Italiassa huipentuvat eri hiihtolajien maailmacupit. Suomalaisista mukana ovat Tanja Poutiainen ja Marcus Sandell.

    Alppihiihdon osalta finaaliviikko Bormiossa alkoi jo eilen, kun naiset laskivat ensimmäiset syöksyharjoitukset. Syöksyfinaalit lasketaan huomenna keskiviikkona niin naisten kuin miestenkin osalta. Torstaina vuorossa ovat supersuurpujottelukilpailut

    Tanja Poutiainen jahtaa perjantaina pujottelucupin kristallipalloa, sillä hänellä on vielä mahdollisuudet syöstä Itävallan Marlies Schild ykköspallilta. Poutiaisen edellä on myös Nicole Hosp, mutta hän vain 13 pisteen päässä.

    Lauantaina Poutiainen taistelee viimeisistä suurpujottelucupin pisteistä. Tällä hetkellä Poutiainen on viidentenä, mutta matkaa palkintopallille on 27 pistettä.

    Viime viikolla kuumesairauden myötä voimiaan menettänyt Marcus Sandell on Kalle Palanderin loukkaannuttua ainoa miesedustajamme alppihiihdon MC-finaaleissa. Sandell kilpailee perjantaina suurpujottelussa. Suurpujottelucupissa hän on tällä hetkellä 17:ntenä pistein 98.

    Sandell on kerännyt alkuviikon voimia lepäämällä sekä tekemällä fysiikkatreenejä. Tiistaina hän teki kevyen mäkiharjoituksen ja Bormioon Sandell matkustaa keskiviikkoiltana.

    Alppihiihdon maailmancupin finaaliaikataulu (kilpailut, joissa suomalaisia on mukana)14.3. perjantai
    10.00 Naisten pujottelu, 1. kierros
    11.00 Miesten suurpujottelu, 1. kierros
    12.30 Naisten pujottelu, 2. kierros
    13.30 Miesten suurpujottelu, 2. kierros

    15.3. lauantai
    10.00 Miesten pujottelu, 1. kierros
    11.00 Naisten suurpujottelu, 1. kierros
    12.30 Miesten pujottelu, 2. kierros
    13.30 Naisten suurpujottelu, 2. kierros

    MTV3 televisioi finaalikilpailut. Aikataulut löytyvät osoitteesta http://www.mtv3.fi/urheilu/alppihiihto/erik.shtml?36156