Uutisen päiväys

28.3.2008← Takaisin

Poutiainen ja Leino pitivät nuoret haastajat takanaan

Aurinkoinen, upea sää siivitti Suomen parhaimmat pujottelijat erinomaisiin suorituksiin Rukan SM-kilpailujen ”esikisassa” perjantain FIS-pujottelussa.

Naisten kilpailuun ennakkosuosikkina lähtenyt Tanja Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena, mutta nosti itsensä toisen kierroksen laskulla korkeimmalle korokkeelle.

Poutiainen oli tyytyväinen tiukkaan kisaan kotimaan rinteillä. Toiseksi sijoittunut Tii-Maria Romar piti ykköspaikkaa vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen.

”Ekan kierroksen rata oli pehmeämpi, mikä ei taaskaan sopinut minulle. Toinen rata ei kulunut niin paljon, ja pystyin laskemaan hyvän laskun. Tytöt näyttivät, että voitto ei tule helpolla”, aina voitosta laskeva Poutiainen kertoi.

Kausi jatkuu kisoilla ja leireillä huhtikuun loppuun asti. Viime keväänä pujottelutekniikan hiomiseen panostanut Poutiainen keskittyy tulevilla leireillä pieniin asioihin kummassakin päälajissaan.

”Jostain on sadasosat otettava, joten yksi pieni asia on oikean ja vasemman käännöksen saaminen yhtä vahvoiksi”, Poutiainen valaisi kevään suunnitelmia.

Toiseksi laskenut Vasa Skidklubbin Romar oli iloinen saadessaan kilpailuun kaksi hyvää laskua rikkonaisen kauden jälkeen.

”Alkukausi oli totuttelemista selkäkipuun ja vei aikaa, että löysin sopivan määrän laskemista ja lepoa. Treenejä olen joutunut vähentämään ja siksi en ole päässyt maaliinkaan kisoissa. Nyt onneksi pääsin maaliin”, Romar kertoili hymyssä suin.

Kilpailun kolmanneksi laski Tampereen Slalomseuran Sanni Leinonen. Vaikka kausi on ollut pitkä, on Leinosella vielä voimia laskea huhtikuussa kilpailuja.

”Tällä kaudella en ole saanut kahta hyvää laskua samaan kisaan, joten vielä huomenna on parannettavaa. Täältä jatketaan vielä Åreen vauhtilajien SM-kisoihin ja Ruotsin mestaruuskisoihin, joten ohjelmaa riittää”, Leinonen valotti huhtikuun tiivistä kisajaksoa.

Leino vei voiton tutulla Rukan rinteellä

Miesten alppimaajoukkueessa on tällä kaudella suurpujottelu ollut pujottelua vahvempi laji. Tänään Rukalla niin konkarit kuin haastajatkin osoittivat pujotteluvireen löytyvän kevätlumille. Ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä kilpailussa ollut Heinäveden Hyrskeen Jukka Leino nosti itsensä voittoon erinomaisella toisella laskullaan.

”Ei ollut niitä helpoimpia laskuja, koska Rukan mäki vaatii aina melko tiukan merkkauksen. Mäki on tosin tuttu, alppikouluaikaan on tullut treenattua tuossa melkoisesti”, sanaili Leino voittajahaastattelussa.

Leino myöntää suurpujottelun kulkeneen paremmin, mutta kevään suunnitelmat onkin tehty pujottelun parantamiseksi, jotta lähtökohdat ensi kauteen olisivat tasapainoiset molemmissa lajeissa.

Lauantain Suomen-mestaruuskisaan Leino lähtee voittamaan.

”Ei tämän päivän jälkeen voi lähteä muuta kuin voittamaan. Tiukkaa se varmasti on, tänään vielä konkari vei voiton haastajista”, hymyili Leino vieressä istuvalle kilpailun kakkoselle Petteri Kantolalle.

Ruka Slalomin Kantolalle kausi on ollut vaikea, eikä onnistumisia ole tullut. Päivän kilpailu kuitenkin osoitti suksen kulkevan ja pään pysyvän kylmänä.

”Jukka pisti vähän paineita ja 1. kierroksella ne pysyivätkin hallussa, mutta toisella taisin jo vähän jännittää”, naureskeli ensimmäisen kierroksen johtopaikalta toiseksi pudonnut Kantola.

Kolmanneksi päivän FIS-pujottelussa laski Ruotsin Fredrik Söderberg.

Huomenna lauantaina Rukalla lasketaan SM-pujottelut. Naisten ensimmäinen kierros alkaa klo 10.00 ja miesten klo 10.30. Toiset kierrokset käynnistyvät klo 13.00.


Tulokset
Naisten FIS-pujottelu, Ruka, 28.3.2008:
1) Tanja Poutiainen, Santa Claus Ski Team, 1.22,81, 2) Tii-Maria Romar, Vasa Skidklubb, 1.23,01, 3) Sanni Leinonen, Tampereen Slalomseura, 1.23,30

Naisten tulokset kokonaisuudessaan http://www.ruka.fi/site_images/Naiset%2028032008.pdf

Miesten FIS-pujottelu, Ruka, 28.3.2008:
1) Jukka Leino, Heinäveden Hyrske, 1.15,78, 2) Petteri Kantola, Ruka Slalom, 1.15, 93, 3) Fredrik Söderberg, SWE, 1.16,45

Miesten tulokset kokonaisuudessaan http://www.ruka.fi/site_images/Miehet%2028032008.pdf

www.rukasm2008.fi