Uutisen päiväys

3.2.2009← Takaisin

Pohjoisen Energiapolar-cup Virpiniemessä

Sunnuntaina pidettiin Virpiniemessä perinteiset talvikisat mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Kisa oli samalla pohjoisen alueen Energiapolar-cupin ensimmäinen osakilpailu.

Virpiniemi on rannikolla ja lumivarmuudeltaan nykyään kulkee siellä huonommassa päässä. Talkooporukka oli saanut mäet hienoon kuntoon vain 10 sentin luonnonlumella ja osittain tykkilumella.

Kilpailuun osallistui pohjoisesta kaiken kaikkiaan 44 urheilijaa. Pääpaino kisoissa on aina nuoremmissa sarjoissa eli alle 14-vuotiaissa. ”Supersarjassa” 8-vuotiaissa oli 4 osallistujaa ja 10-vuotiaissa 7. Pojat olivat niin tohkeissaan kisan alettua, että yksi pienimmistä kysyi koekierroksen jälkeen, vieläkö saa hypätä. Tässä on kisan tärkeys, osallistuminen on pääasia, ei ollenkaan ainakaan voitto.7-vuotias Kaapo Lohilahti sanoi hiihtämään lähtiessä, että nyt voitetaan, kun on reenattu tarpeeksi ja tuli toiseksi supersarjassa.

Energiapolar-cup aloittaa jo seitsemättä kautta. Seuraava osakilpailu järjestetään Kuusamossa 21.2. Sarjoja on 8-, 10- ja 12-vuotiaat. Finaalikisan jälkeen pisteet lasketaan yhteen ja voittaja saa keltaisen liivin isojen tapaan. Mäkihypyn yksi tärkeä osa-alue on kilpaileminen. Ja kilpailemaan opitaan kilpailemalla, numerolappu on joskus painava ja painaa eniten korvien välissä. Sen ovat huomanneet isommatkin kilpailijat. Tässä cupissa kaikki saavat osallistua, vaikka sarja tai mäki ei olisi ihan sopiva. Periaate on että kaikki kisaa ja kaikilla on hauskaa ja kaikki saa palkinnon. Ja hauskaa pojilla ainakin oli, pyllymäki taisi sittenkin olla porukalla paras.

Pirjo Karjalainen
SHL pohjoisen aluekoordinaattori