Uutisen päiväys

8.2.2015← Takaisin

PM-kisojen mitalisaldo: kolme kultaa, kolme hopeaa ja viisi pronssia!

Yhdistetyn joukkue saavutti Sollefteån viikonloppuna kaksi kultaista, yhden hopeisen ja yhden pronssisen mitalin. Sunnuntain yhdistetyn joukkuekilpailussa molemmat Suomen joukkueet nousivat podiumille. Päivä toi kultaa myös mäkimiehille ja nuorten mäkikotkien kokonaismitalimäärä sunnuntain jälkeen oli kolme, joista yksi kutakin väriä. Maastohiihdon joukkue hiihti hienosti viikonlopun aikana Örnsköldvikissä yhden hopeisen ja kolmen pronssisen mitalin verran.

Yhdistetyn joukkuekilpailusta Suomen joukkueen mitalisaldo kasvoi vielä maksimimäärällä eli kahdella mitalilla. Suomen ykkösjoukkue voitti ja kakkosjoukkue kiilasi hiihto-osuudella Norjan joukkueen ohi sijoittuen hienosti pronssille.

”Tänään voitettiin viestissä toisen Aten (Korhonen) kanssa. Mäkiosuuden mentyä nappiin se oli sen jälkeen melko lailla jo selvä, kun me ollaan molemmat niin kovia hiihtäjiä. Hiihdettiin kuitenkin molemmat ihan täysiä ja lopultahan sitä eroa maalissa oli sitten seuraaviin melkein kaksi minuuttia.” Kertoi Atte Kettunen, toinen viestijoukkueen kultapojista.

”Hyppy kisakierrokselle meni paljon paremmin kuin eilen ja sain sitä omaa hyvää tekemistä siihen suoritukseen. Kun päästiin hiihtämään tohon kärkeen, niin eihän siinä muuta ollut kun vaan hiihtää ihan täysillä. Otettiin virolaiset kierroksella kiinni ja siinäpä se sitten olikin.” Atte Korhonen kertoo suorituksesta omalta osaltaan.

Joukkueen kuopus Otto Niittykoski toi yhdessä Henri Kavilon kanssa Suomen joukkueelle vielä pronssimitalin yhdistetyn joukkuekilpailusta. Mäkiosuuden jälkeen Suomen kakkosjoukkue oli vielä sijalla 4. mutta hiihto-osuudella kiilasi Norjan joukkueen ohi päästen näin palkintosijoille. Valmentaja Jouko Karjalaisen mukaan mäkikisassa kaikki pojat tekivät hyvää työtä ja erityisesti Karjalainen kehui joukkueen kuopuksen, Otto Niittykosken onnistunutta hyppyä.

Hiihto-osuuden jälkeen tavoitettu Karjalainen kertoi joukkueen saaneen ”ylivoimaisen maiden välisen lajivoiton” ja että lautaset tulevat joukkueen mukana takaisin kotiin. Joukkueensa tekemiseen erittäin tyytyväiseltä kuulostanut Jouko Karjalainen tiivisti tunnelmansa vielä lopuksi kertoen, että: ”Kahdella joukkueella ei voitu kolmea mitalia ottaa.”

Myös mäkihypyn Suomen joukkue hyppäsi kultaa. Piste-eroa toiseksi sijoittuneeseen Norjan joukkueeseen kertyi 54,5. Wili Loukasmäki, Joni Markkanen ja Pyry Ruikka kommentoivat kukin joukkuemäen jälkeen, etteivät olleet hyppyihinsä täysin tyytyväisiä, mutta pääasia oli kuitenkin, että voitto hypyillä irtosi. Siitä mäkipojat olivat kaikki yhtä mieltä.

Eetu Meriläinen oli kommentissaan pieni poikkeus kolmeen joukkuetoveriinsa nähden. ”Tänään oli hyvä fiilis hypätä ja sain kaksi hyvää hyppyä. Mukava homma, että riitti sitten voittoon.” Summasi Eetu tuntemuksiaan kisan jälkeen. Valmentaja Iisakki Nivala kehui joukkueensa kaikkia hyppääjiä, nostaen erityisesti Eetun tekemistä kuvaamalla mäkipojan olleen tänään mäessä ”ihan tulessa”.

Mäkihypyn joukkueenjohtaja Iisakki Nivala summasi joukkueen päivää: ”Tänään oli meidän joukkueelle hyvä päivä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen mäkikisassa oltiin 13,5 pistettä Norjaa edellä. Meriläisen Eetu hyppäsi tosi hienon hypyn ensimmäisellä kierroksella. Toisella kierroksella sitten saatiin eroa vielä kasvatettua ja täytyy taas sanoa, että Meriläinen oli tänään kyllä suvereeni. Toki jokainen joukkueessa teki hyvää työtä ja varmisti omalta osaltaan voiton. Hyvät fiilikset tässä on nyt päällimmäisenä tietysti, harmi vaan, että mitalit tulee jälkitoimituksena eikä saatu niitä heti pojille kaulaan. Kaiken kaikkiaan hyvä reissu – kaikkien lajien osalta!”

Maastohiihdon viesteissä hiihdettiin sunnuntaina Örnsköldsvikin PM-kilpailuissa Suomen osalta sekä naisten että miesten hiihdoissa hienosti pronssille. Nuorten naisten sarjassa hiihdettiin hieno ja loppuun asti jännittävä kilpailu, jonka Ruotsi voitti ja Norjan joukkue hiihti hopealle. Kilpailu ratkesi vasta viimeisellä osuudella, noin kilometriä ennen maalia. Miesten puolella Norja otti selkeän kaksoisvoiton, Suomen joukkueiden taistellessa sijoille kolme ja viisi. Suomen naisten pronssijoukkueessa hiihtivät Emelie Svenlin, Sonja Eskelinen ja Eveliina Piippo. Miesten pronssijoukkueessa puolestaan taistelivat Turo Sipilä, Verneri Suhonen ja Aleksi Parttimaa.

”Hieno päivä: Kaksi mitalia lisää maastohiihdolle! Lisäksi kakkosjoukkueetkin taistelivat hienosti; tytöt sijalle kuusi ja pojat sijalle viisi. Hyvät hiihdot kaikilta joukkueilta, sekä tyttöjen että poikien puolella. Hyvillä mielin voidaan lähteä kotimatkalle.” Valmentaja Pia Pekonen kommentoi kisan jälkeen ja jatkoi vielä: ”Kokonaisuudessaan oli todella hyvä reissu. Meillä valmentajilla on pohdittavaa siinä, miten tulevaisuudessa Ruotsia ja etenkin Norjaa haastetaan. Tämä reissu toki herätti jo ajatuksia siitä.”

 Lisätietoja, joukkueenjohtajat ja valmentajat:

Mäkihyppy: Iisakki Nivala, 044 322 1289
Yhdistetty: Jouko Karjalainen, 045 274 5070
Maastohiihto: Pia Pekonen, 040 702 0666